Лапутіна зустрілася із дітьми, які втратили батьків через агресію РФ

Лапутіна зустрілася із дітьми, які втратили батьків через агресію РФ

Фото
Укрінформ
Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна зустрілася з дітьми, які втратили батьків внаслідок російсько-української війни, та привітала їх з новорічними святами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінветеранів.

Лапутіна привітала дітей та їхніх опікунів з прийдешніми святами і передала подарунки й солодощі.

«Від себе особисто та всієї команди Мінветеранів я щиро вітаю вас з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим! Хочу побажати, щоб ви були здорові, успішно навчалися й розвивалися, впевнено йшли тільки вперед та отримували задоволення від життя. Нехай всі ваші мрії здійснюються! А ваші батьки – справжні герої та янголи-охоронці нашої країни – завжди поруч та підтримують вас», – сказала Лапутіна.

Лапутіна привітала зі святами дітей, які втратили батьків внаслідок російсько-української війни / Фото: mva.gov.ua

Міністр запевнила, що наразі в Україні роблять усе можливе, аби діти, які народилися на початку російсько-української війни, мали повноцінне дитинство, успішно навчалися і розвивалися.

«Я дуже хочу, щоб ви впевнено йшли по життю. Ви творчі та талановиті, перед вами відкриті всі дороги, вірте у себе – і все вдасться», – сказала Лапутіна.

Під час зустрічі очільниця Мінветеранів та опікуни дітей захисників також обговорили нагальні питання ветеранської політики в Україні і державної підтримки родин загиблих воїнів.

Упродовж 2021 року 46 родинам загиблих (померлих) учасників російсько-української війни призначено одноразову грошову допомогу на загальну суму 61,8 млн грн відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Крім того, 44 родини загиблих захисників отримали грошову компенсацію на придбання житла.

Також цьогоріч до Дня Святого Миколая представники відділів Мінветеранів в областях привітали 2800 дітей захисників. Завдяки меценатам і ветеранам вони отримали різноманітні подарунки та солодощі.

Долучилися до привітань дітей захисників й міжнародні партнери Мінветеранів. Так, Посольство Суверенного Мальтійського Ордену в Україні підтримало ініціативу міністерства і привітало дітей, батьки яких постраждали або загинули на сході України. Посольство передало святкові подарунки родинам з Черкаської, Житомирської, Херсонської, Волинської, Луганської, Дніпропетровської, Тернопільської, Запорізької, Вінницької, Сумської, Чернівецької, Рівненської, Черкаської областей.

У 2021 році Мінветеранів та члени родин загиблих воїнів розпочали спільну роботу над розробкою законопроєкту про особливий статус захисників та захисниць України.

Як повідомляв Укрінформ, від початку 2021 року грошові компенсації на придбання житла отримали 659 ветеранів війни та члени сімей загиблих, з яких 357 – захисники-переселенці з тимчасово окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-