Проєкт

Проєкт "Фільтр" зібрав для учнів і вчителів низку курсів з медіаграмотності

Укрінформ
Проєкт МКІП із медіаграмотності «Фільтр» зібрав окремий розділ корисної інформації для вчителів та учнів. Все безкоштовно і доступно.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм міністра культури й інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Так, за наведеною ним інформацією, це численні курси, як-от:

  • «Школа критичного мислення від четвертого брата» про базові інструменти в пошуку інформації і розвитку критичного мислення.
  • Допоміжні матеріали для вчителів та старших класів від Шведського інституту – тулкіт «Фейк ≠ факт».
  • Посібник для юних журналістів. В журналістиці без медіаграмотності взагалі ніяк. Бо потім і поширюються численні фейки від неперевірених джерел.
  • Матеріали «Як аналізувати медіа критично». Наочні приклади, як виявляти маніпуляції в тому числі у відео і фото, як розпізнати пропаганду (що зараз дуже актуально).
  • Декілька посібників для вчителів, в тому числі в мистецтві.
  • Курси з медіаграмотності для дітей від GOOGLE.

"І багато іншого. Що особливо тішить: серед зібраних матеріалів є курси і для молодших класів, і для старших. А також для вчителів і викладачів. Пропоную ознайомитися і впроваджувати у себе на заняттях (чи вдома з дітьми) уроки з медіаграмотності: https://filter.mkip.gov.ua/uchytelyam-ta-uchnyam/", - йдеться у дописі.

Міністр застерігає від сприйняття за правду фейкової інформації: "Це навичка, яка має бути «за замовчуванням» в сучасному світі. Бережіть себе і не дайте фейкам себе спіймати".

Як повідомляв Укрінформ, національний проєкт з медіаграмотності “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики презентував аналітичний документ "Розвиток медіаграмотності в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-