Під тиском і з обмеженим фінансуванням не буде повноцінного розвитку Суспільного – Маасікас

Під тиском і з обмеженим фінансуванням не буде повноцінного розвитку Суспільного – Маасікас

Укрінформ
Розвиток Національної суспільної телерадіокомпанії України, як одного зі стовпів незалежної журналістики, не буде комплексним під постійним тиском і обмеженням його фінансування.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас під час відкриття Донбас Медіа Форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС продовжить і посилить підтримку Суспільного як одного зі стовпів незалежної журналістики в Україні. Однак його розвиток не буде комплексним під постійним тиском різних внутрішніх акторів і обмеженням його фінансування. Лише за спільної підтримки держави, громадянського суспільства та міжнародної спільноти Суспільне зробить внесок у високопрофесійний і справді плюралістичний медіапростір України", – сказав він.

Маасікас підкреслив, що плюралістичний медіапростір є одним з важливих інструментів, який сприяє наближенню України до ЄС.

Посол також зауважив, що Євросоюз працює, аби привернути більшу увагу до питання дезінформації, заохотити до критичного медіаспоживання і протидії маніпуляціям, але подолання цих викликів потребує сталого розвитку, об’єктивних і незалежних медіа, особливо Національного суспільного мовника.

Читайте також: Ткаченко - про Суспільне: Канали зі співмірним фінансуванням мають на порядок вищі рейтинги

У цьому контексті голова Представництва привітав прогрес, який показує український мовник.

Як повідомлялося, в мережі з’явився допис ведучої програми "Зворотний відлік" Мирослави Барчук, в якому вона заявила, що Офіс Президента "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів із фракції "Слуга народу", а також що "останнім часом ОП висуває редакції умови і ставить ультиматуми щодо присутності "слуг народу" на ефірах". 

Пізніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що у влади немає якогось особливого ставлення до Суспільного мовника, а втручання в роботу будь-яких редакцій є нонсенсом. Щодо того, які саме спікери бувають у тих чи інших ефірах, він запевнив, що для ОП важливо, щоб будь-яке представництво влади в програмах телеканалів було просто змістовним. 

У Національній суспільній телерадіокомпанії України наголосили, що вважають неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників токшоу. 

Раніше Укрінформ повідомляв, що Рада з питань свободи слова пропонує розробити регламент взаємодії медіа з органами влади. Зокрема, пропонується створити робочу групу для вироблення алгоритмів взаємовигідної співпраці медіа з комунікаційниками вищих органів влади та розробити регламент, який описуватиме принципи такої взаємодії.

Водночас, Рада "не дійшла висновку про те, що в даному конкретному випадку відмова від участі в ефірі ток-шоу, до того ще й озвучена неофіційними особами, може розглядатися як прямий тиск представників влади на діяльність журналістів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-