Суспільне вважає неприпустимим тиск політиків на роботу мовника

Суспільне вважає неприпустимим тиск політиків на роботу мовника

Заява
Укрінформ
У Національній суспільній телерадіокомпанії України вважають неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників токшоу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві НСТУ.

"Суспільне мовлення — найбільша незалежна медіакомпанія України, яка не залежить від олігархів та політиків, не обслуговує жодні державні органи чи політичні структури. Суспільний мовник працює виключно в інтересах усіх громадян нашої країни та підзвітний лише громадянському суспільству. Редакційна політика Суспільного мовника загалом та суспільно-політичного токшоу "Зворотний відлік" зокрема ґрунтується виключно на зазначених принципах. Саме тому редакція токшоу регулярно (програма виходить щопонеділка) запрошує до участі в ефірі як представників влади, так і представників парламентської опозиції", - йдеться у заяві.

Зазначається, що відсутність в ефірі представників партії "Слуга народу" у програмі від 18 жовтня не є рішенням редакції токшоу "Зворотний відлік", а є рішенням представників парламентської фракції.

Читайте також: Політики не повинні виставляти ультиматумів медіа – голова Наглядової ради Суспільного

У НСТУ вважають неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників токшоу. Бо ж склад учасників формується за принципом дотримання журналістських стандартів неупередженості, збалансованості й представлення позицій усіх сторін суспільної дискусії на визначену тему.

Як повідомлялося, раніше в мережі з’явився допис ведучої програми "Зворотний відлік" Мирослави Барчук, в якому вона заявила, що Офіс Президента "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів із фракції "Слуга народу", а також що "останнім часом ОП висуває редакції умови і ставить ультиматуми щодо присутності "слуг народу" на ефірах".

Пізніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що у влади немає якогось особливого ставлення до Суспільного мовника, а втручання в роботу будь-яких редакцій є нонсенсом. Щодо того, які саме спікери бувають у тих чи інших ефірах, він запевнив, що для ОП важливо, щоб будь-яке представництво влади в програмах телеканалів було просто змістовним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-