Політики не повинні виставляти ультиматумів медіа – голова Наглядової ради Суспільного

Політики не повинні виставляти ультиматумів медіа – голова Наглядової ради Суспільного

Укрінформ
Наглядова рада Суспільного мовника не втручається в редакційну політику, а виставляти вимоги, кого запрошувати на ефір, а кого ні, політики не повинні.

Таку думку голова Наглядової ради АТ «НСТУ» Світлана Остапа висловила в розмові з кореспондентом Укрінформу, коментуючи пост у Фейсбуці співведучої програми «Зворотний відлік» Мирослави Барчук щодо звинувачення у незбалансованому висвітленні подій.

«Наглядова рада не втручається в редакційну політику мовника. Не ми визначаємо, кого запрошувати на ефіри в ток-шоу «Зворотний відлік». Визначати теми і запрошувати гостей на ефіри – це відповідальність редакторської групи проєкту. Звичайно, перед «Зворотним відліком» зокрема і Суспільним загалом стоїть завдання, щоб висвітлення подій було збалансоване і неупереджене. І, наскільки я знаю, наші журналісти роблять все можливе, щоб завжди так і було», - зазначила Остапа.

Вона зауважила, що конкретно в цій ситуації вийшло так, що представники «Слуг народу» відмовилися брати участь у програмі через присутність народного депутата Гео Лероса і ставили ультиматум, що прийдуть, якщо його не буде.

Читайте також: ДБР планує розслідувати компромат, оприлюднений проти депутата Гео Лероса

«Проте я вважаю, що в будь-якому випадку ультиматуми ставити не можна. І відмовляти вже запрошеному гостеві творці програми не могли, це неправильно. З іншого боку, чи вказівка була саме з Офісу президента, я не впевнена. Можливо, це було рішення просто представників фракції «Слуга народу», - сказала голова Наглядової ради.

Водночас Світлана Остапа висловила сподівання, що в подальшому таких ситуацій більше не виникатиме, і народні обранці, яких медіа запрошують на ефіри, будуть вільно коментувати ті чи інші теми.

Читайте також: Напад на журналістів: двом посадовцям Укрексімбанку вручили повідомлення про підозру

«Сподіваюся, що народні депутати з розумінням і відповідально ставитимуться до своєї участі у ток-шоу і не виставлятимуть жодних ультиматумів. Вони відповідають на питання журналістів не для власного піару, а для людей, які їх обрали народними депутатами», - резюмувала вона.

Раніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що у влади немає якогось особливого ставлення до Суспільного мовника, а втручання в роботу будь-яких редакцій є нонсенсом. Щодо того, які саме спікери бувають у тих чи інших ефірах, він запевнив, що для ОП важливо, щоб будь-яке представництво влади в програмах телеканалів було просто змістовним.

Як повідомлялося, в мережі з’явився допис ведучої програми «Зворотний відлік» Мирослави Барчук, в якому вона заявила, що «офіс президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції «Слуга народу», а також що «останнім часом ОП висуває редакції умови і ставить ультиматуми щодо присутності «слуг народу» на ефірах».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-