У СБУ розповіли про російські хакерські групи, які діють паралельно з Armagedon

У СБУ розповіли про російські хакерські групи, які діють паралельно з Armagedon

Укрінформ
Для кібератак, зокрема, на Україну РФ використовує низку так званих хакерських APT груп, а не лише розкрите спецслужбою угруповання Armagedon.

Про це повідомив на брифінгу керівник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, передає Укрінформ.

«У РФ на сьогодні функціонують низка так званих APT-груп. Armagedon - це наймолодша група, вона створилась у 2014 році у місті Севастополь. І сьогодні ця група нарощує свій потенціал. Якщо там спочатку працювали включно по Україні, то сьогодні вони вже ставлять собі і об’єкти щодо інших держав. І це для нас дуже важливо, бо можна проникнути у державну інфраструктуру, а з неї далі атакувати іноземні держави», - сказав він.

Читайте також: СБУ викрила хакера, який адміністрував «армію ботів»

Вітюк підкреслив, що через це потім іноземні держави можуть звинуватити Україну, бо «сліди» приведуть до її держустанови, з якої, нібито, запустили атаку.

Він повідомив, що СБУ відомі хакерські групи APT 28, яка підконтрольна головному управлінню Міноборони РФ і APT 29 підконтрольне службі зовнішньої розвідки. Є інші групи, які активно працюють як по території як України, так і США,

«Всі ці угрупування знаходяться в фокусі СБУ. Ми активно працюємо і надіємось, що операція по Armagedon стане відправною точкою і по іншим контрольованим хакерським групам з РФ», - додав Вітюк.

Читайте також: В умовах гібридної агресії йдуть «хакерські» війни – експерт

Вітюк пояснив, що так звані APT-групи – це контрольовані спецслужбами хакерські угруповання. Тобто, це професійні хакери метою яких є виконання завдань, що ставить політичне керівництво держави. Тобто, вони здійснюють кібершпигунство, кібердиверсїї.

Як повідомляв Укрінформ, кіберфахівці СБУ встановили хакерів всесвітньо відомого угруповання Armagedon, яке здійснили понад 5 тисяч кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України. За наявною інформацією, хакерське угруповання Armagedon - це спеціальний проєкт ФСБ РФ, який прицільно "працював" по Україні. З моменту російської агресії у 2014 році цей підрозділ ФСБ здійснив понад 5 тисяч кібератак і намагався "заразити" понад півтори тисячі урядових комп’ютерних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-