В умовах гібридної агресії йдуть «хакерські» війни – експерт

В умовах гібридної агресії йдуть «хакерські» війни – експерт

Укрінформ
В умовах гібридної агресії РФ у кіберпросторі йдуть справжні війни хакерських угруповань, яким треба протидіяти, розбудовуючи систему національної кібербезпеки.

Про це сказав директор Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України Андрій Свінцицький на міжнародній науково-практичній конференції «Протидія кіберзагрозам у сучасному безпековому середовищі: актуальні питання теорії та практики», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інформаційні технології, які набули особливого розвитку за останні роки, вже глибоко інтегрувались в усі сфери суспільного життя і цілком природно, що розвиток сфери цифрових технологій не залишився поза увагою зловмисників, які застосовують різні методи втручання у роботу автоматизованих цифрових систем. Сучасні масштаби злочинної діяльності у кіберпросторі набувають ознак справжніх війн, а тому дають підстави вважати ці дії кібервійнами злочинних хакерських угруповань», - сказав він.

За його словами, в умовах гібридної агресії та необхідності протистояння сучасним кіберзагрозам, в Україні триває активна розбудова національної системи кібербезпеки.

Для того, щоб існуючі законодавчі та підзаконні акти у сфері забезпечення кібербезпеки, мали не лише декларативний характер, а дійсно слугували основою подальшої реалізації конкретних заходів, всім необхідно докласти багато зусиль.

Читайте також: Кожні 11 секунд у світі відбуваються атаки віруса-шифрувальника – експерти

Свінцицький підкреслив, що наразі досить проблематично виявити та попередити кіберзагрози, в силу їх надзвичайної латентності і складності. І тому проведення компютерно-технічних і телекомунікаційних досліджень та експертиз має вкрай важливе значення для оперативного реагування на кіберінциденти та ефективного розслідування кіберзлочинів.

Читайте також: СБУ цьогоріч знешкодила 65 тисяч ботів у соцмережах

Він закликав всіх учасників конференції долучитися до співпраці, обмінятися досвідом, новими напрацюваннями та досягненнями у галузі кібербезпеки і висловив сподівання, що цей міжнародний науково-практичний захід стане важливою платформою для комунікації вітчизняних та іноземних фахівців у сфері протидії кіберзагрозам.

Як повідомлялось, нова Стратегія кібербезпеки України була затверджена Указом Президента від 26 серпня 2021 року за № 447.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-