Цьогоріч на урядову гарячу лінію для вступників із ТОТ надійшло понад п’ять тисяч дзвінків

Цьогоріч на урядову гарячу лінію для вступників із ТОТ надійшло понад п’ять тисяч дзвінків

Укрінформ
На урядову гарячу лінію для вступників із тимчасово окупованих територій цього року надійшло понад 5 тис. дзвінків.

Такі дані навела директор державної установи "Урядовий контактний центр" Ольга Холомєєва, йдеться у пресрелізі, переданому Укрінформу ГО "Фонд "Відкрита політика".

За її словами, найбільша кількість дзвінків (56%) надійшла анонімно, тобто без вказання регіону, звідки телефонує додзвонювач. На другому місці – Донецька область, на третьому – Луганська, на четвертому – Київ.

"Також хочу ще раз підкреслити, що цьогоріч ми не тільки на сайті Міністерства освіти й науки, але й на сайті "Доступна освіта" розмістили віджети для можливості консультування у чатах нашими фахівцями. Цьогоріч під час вступної кампанії надійшла велика кількість запитів у чати Міносвіти – понад 20 тисяч. Щомісячно надходить близько 80 звернень у чатах сайту "Доступна освіта", – сказала Холомєєва 2 листопада на пресконференції Міністерства освіти і науки та Фонду "Відкрита політика": "Підсумки вступної кампанії до українських ЗВО з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму у 2021 році".

Читайте також: У Києві розповіли, що заважає абітурієнтам в окупованому Криму вивчити українську

При цьому, за її даними, найбільша кількість запитів надійшла у липні – у розпал вступної кампанії. "Тобто інформування в чатах пріоритетне для молоді. Телефонні дзвінки – це вже більше для батьків, старших родичів. Молодь більше спілкується в чатах. Цю історію потрібно продовжувати. На сайті "Доступна освіта" ми залишаємо ці чати для консультування, яке відбуватиметься цілодобово та увесь рік", – поінформувала Холомєєва.

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, за підсумками вступної кампанії до українських закладів вищої освіти з тимчасово окупованих територій сходу України і Криму в 2021 році вступили 2083 студенти

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-