До українських вишів цьогоріч вступили понад 2000 студентів із ТОТ Криму та сходу України - Шкарлет

До українських вишів цьогоріч вступили понад 2000 студентів із ТОТ Криму та сходу України - Шкарлет

Укрінформ
За підсумками вступної кампанії до українських закладів вищої освіти з тимчасово окупованих територій сходу України і Криму в 2021 році вступили 2083 студенти.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет на онлайн-брифінгу щодо підсумків вступу -2021 до українських закладів вищої освіти з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму, передає кореспондент Укрінформу.

Міністр нагадав, що в Україні з 2016 року діють освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”.

“З початку роботи освітніх центрів “Крим Україна” та “Донбас Україна” вдвічі збільшилася кількість вступників з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу до українських закладів вищої освіти. Якщо, наприклад, у 2016 році було зараховано 1008 студентів, то вже у 2021 році ми сьогодні маємо 2083 студенти”, - розповів Шкарлет.

Читайте також: Одну дозу COVID-вакцини вже отримали понад 87% освітян — Шкарлет

Водночас він зауважив, що з метою безпеки вступників у рейтингових списках та наказах по зарахуванню прізвища шифрувалися.

“За результатами вступу у 2021 році найбільш привабливими для вступників через освітні центри “Донбас-Україна” стали такі заклади вищої освіти: Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля - 152 особи, Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут - 124 особи, Харківський національний університет імені Каразіна — 91 особа, державний заклад Луганський національний університет імені Тараса Шевченка - 89 осіб, Горлівський інститут іноземних мов державного вищого навчального закладу Донбаський державний педагогічний університет — 85 осіб”, - розповів міністр.

За його словами, найбільш привабливими для вступників із Донецької та Луганської областей стали спеціальність “Право”, на яку зарахували 111 осіб, “Менеджмент” - 86 осіб, “Медицина” — 79 осіб, “Комп’ютерні науки” — 77 осіб, “Інженерія програмного забезпечення” — 73 особи.

“У п’ятірку закладів вищої освіти із зарахуванням вступників через освітній центр “Крим-Україна” потрапили: Таврійський національний університет імені Вернадського — 49 осіб, Херсонський державний аграрно-економічний університет — 37 осіб, Київський національний університет імені Тараса Шевченка — 34 особи, Національний технічний університет Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського — 21 особа та Національний медичний університет імені Богомольця - 12 осіб”, — сказав Шкарлет.

Читайте також: На Донеччині після підготовчих курсів до вишів вступили понад 100 дітей з ОРДЛО

Міністр відзначив, що найбільш привабливими спеціальностями для вступників із Криму стали: “Комп’ютерні науки”, яку здобуватиме 21 студент, “Менеджмент” — 18 осіб, “Медицина” — 18 осіб, “Інженерія програмного забезпечення” 18 осіб, і “Право” — 15 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, для організації вступу до закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» було затверджено новий порядок прийому осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму і Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-