На Донеччині після підготовчих курсів до вишів вступили понад 100 дітей з ОРДЛО

На Донеччині після підготовчих курсів до вишів вступили понад 100 дітей з ОРДЛО

Укрінформ
На Донеччині 114 дітей з окупованої території після підготовчих курсів вступили до вищих навчальних закладів України, з них 91 особа – до вишів області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Департаменті освіти та науки Донецької ОДА.

«Цього року за ініціативи Президента вперше було запроваджено підготовчі курси зі стипендією для молоді, яка живе на окупованих територіях або на лінії розмежування. Цим правом скористалися 114 осіб, із них 91 абітурієнт вступив до вишів Донеччини, решта 23 – до вишів в інших регіонах України», - повідомили в департаменті.

Читайте також: Шкарлет розповів про вступну кампанію-2021 і зміни на наступний рік

В ОДА нагадали, що ці курси у червні проводилися на базі 15 українських закладів вищої освіти. Слухачі там вивчали українську мову та літературу, історію України, математику. Також на курсах проводили різні заходи психологічного, культурно-освітнього та спортивного спрямування, які сприяли емоційному розвантаженню дітей.

У департаменті освіти облдержадміністрації підкреслили, що і зараз ще є час у дітей з окупованих територій вступити у вищі навчальні заклади України через освітні центри «Донбас-Україна», подавати документи можна до 24 вересня.

«У цьому році в нас працюють 36 центрів «Донбас-Україна», які почали роботу 9 червня, а завершать 24 вересня», - уточнили в департаменті.

Читайте також: В Україні зможуть позбавляти дипломів бакалавра та магістра через плагіат

Там зазначили, що вже після 24 вересня можна буде підрахувати всіх дітей, які вступили до українських вишів, та зробити повний порівняльний аналіз з минулими роками.

Як повідомлялося, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляла, що до українських вишів цьогоріч вступили удвічі менше абітурієнтів з окупованого Криму та ОРДЛО, ніж минулого. Моніторингом було встановлено, що освітніми центрами «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» зареєстровано близько 6 тисяч заявок на вступ, що вдвічі менше у порівнянні з минулим 2020 роком. Денісова пояснила це дискредитацією Росією навчальних закладів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-