Адвокат Саакашвілі: Екстрадиція в Україну - не вихід із ситуації, його повинні звільнити у Грузії

Адвокат Саакашвілі: Екстрадиція в Україну - не вихід із ситуації, його повинні звільнити у Грузії

Укрінформ
Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі має здобути свободу шляхом звільнення в Грузії, а не екстрадиції до України.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" заявив адвокат Саакашвілі Бека Басілая. Він зустрічався зі своїм підзахисним 28 жовтня.

"Він дуже добре почувається морально. Але ми всі розуміємо, весь останній місяць він голодує. І фізичні сили вже закінчуються", — розповів Басілая.

Читайте також: Прем'єр Грузії виключає передачу Саакашвілі Україні

Адвокат також заявив, що в Грузії зараз правосуддя не існує.

"Саакашвілі є бранцем Путіна. Тому що тут зараз пропутінський режим. Заходи, які влада застосовує проти Михеїла, — це їхній реванш. Реванш за те, що він зробив Революцію троянд. Реванш за те, що він тут боровся проти корупції та організованого криміналу", — вважає Басілая.

Адвокат підкреслив, що вважає політичними кримінальні справи та вироки щодо Саакашвілі. І його звільнення — також політичне питання, основну роль у позитивному розв'язанні якого має відіграти грузинський народ, наголосив адвокат.

Читайте також: Саакашвілі погодився на лікування – адвокат

"За сьогоднішньої влади, якщо не буде голосу народу, цього політичного рішення не буде. Цієї суботи на другому турі місцевих виборів народ проголосує проти влади. І влада змушена буде помилувати Міхеїла Саакашвілі та відпустити його на волю", — упевнений Басілая.

Політик вдячний Україні за боротьбу щодо його звільнення. Але, як зазначив Басілая, екстрадиція засудженого в Грузії громадянина України Міхеїла Саакашвілі – це не вихід із ситуації.

"Ми дуже цінуємо позицію української влади, позицію українського президента і всіх, хто підтримує нас тут, підтримує права Міхеїла Саакашвілі. Але треба розуміти: Міхеїл Саакашвілі — третій президент Грузії. Він грузин, і він головний реформатор в історії цієї країни. Боротьба йде тут, у Грузії. І його звільнення має відбутися у Грузії", — підсумував Басілая.

Читайте також: Денісова проситиме перевести Саакашвілі у приватну клініку, якщо йому стане гірше

Нагадаємо, що Міхеїла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня. Він не був у країні 8 років. Поїхав підтримати свою партію на місцевих виборах. У Грузії проти Саакашвілі були відкриті чотири кримінальні провадження. За двома з них винесено заочні вироки з максимальним терміном позбавлення волі — 6 років. Політик вважає, що справи проти нього сфабриковані.

Після затримання Саакашвілі помістили до колонії № 12 міста Руставі для відбування покарання. У в'язниці політик оголосив голодування.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-