Колишні високопосадовці Міноборони завдали державі збитків більш як на 700 мільйонів - ДБР

Колишні високопосадовці Міноборони завдали державі збитків більш як на 700 мільйонів - ДБР

Відео
Укрінформ
Слідчі ДБР повідомили про підозру ексзаступнику міністра та колишньому керівнику одного з департаментів Міноборони, які під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків держбюджету більш як на 700 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Зазначається, що у грудні 2020-го - січні 2021 року керівник департаменту Міноборони уклав договори про закупівлю послуг з організації харчування ЗСУ на 2021 рік. Потім за вказівкою заступника міністра оборони незаконно уклав додаткові угоди з постачальниками, згідно з якими транспортування продуктів та своєчасне поповнення недоторканих продовольчих запасів ЗСУ вже не були зобов’язанням постачальників.

Як наслідок, ЗСУ мусили самостійно здійснювати транспортування продовольства, залучати до цього особовий склад і техніку та витрачати додаткові бюджетні кошти.

Це негативно вплинуло на обороноздатність підрозділів ЗСУ та поставило під загрозу виконання їхніх основних завдань, зокрема щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності, вказують у ДБР.

Попередня сума збитків державному бюджету перевищує 700 млн грн.

Читайте також: ДБР розслідує понад 9 тисяч справ про військові злочини

Обом фігурантам повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу). Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс генпрокурора, оперативний супровід – ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня у ДБР заявили, що слідчий експеримент підтвердив невідповідність бойових катерів виробництва ПрАТ «Кузня на Рибальському» вимогам замовника – ЗСУ та Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-