За день медзаклади споживають 344 тони рідкого кисню - Ляшко

За день медзаклади споживають 344 тони рідкого кисню - Ляшко

Укрінформ
В день медзаклади споживають 344 тони рідкого кисню та майже 6,5 тисяч сорокалітрових балонів газоподібного кисню. Загалом споживання одним ковід-пацієнтом кисню виросло в 5-6 разів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"344 тони кисню рідкого в день споживає Україна в закладах охорони здоров'я, 6 444 сорокалітрові балони в день газоподібного кисню споживає Україна. Сьогодні 289 закладів охорони здоров'я автономні по забезпеченню киснем, стоять кисневі станції, які генерують кисень. І кисню не буде вистачати, якщо ми не будемо слухати і не будемо вакцинуватися, оскільки лікарні та ліжка - це маленька частина того, що відбувається в закладах охорони здоров'я, коли в них потрапляють невакциновані проти COVID-19 люди", - сказав Ляшко.

Читайте також: Дашборди МОЗ сповістять про наявність кисневих концентраторів на «первинці» - Ляшко

Міністр додав, що різні лікарні споживають різні обсяги кисню. За його словами, для вирішення ситуації, яка склалася з киснезабезпеченням через зупинку двох заводів на регламентні роботи, було знайдено можливості для постачання технічного кисню.

"Але COVID-19, штам Дельта, тим і підступний, що у нього перебіг зовсім інший. Кількість людей, які потрапляють (в лікарні - ред.) і споживання одним пацієнтом (кисню - ред.) виросло в 5-6 разів. Якби таке споживання було восени 2020-го або навесні 2021-го, у нас летальність була б величезна. Сьогодні система охорони здоров'я при таких темпах споживання справляється з ситуацією", - сказав Ляшко.

Читайте також: Нарада в ОП: за тиждень госпіталізували найбільшу кількість COVID-хворих – понад 33,5 тисячі

Міністр додав, що зараз навколо ситуації з киснем є "досить велика кількість політики", зокрема і в Чернігові, де 25 жовтня місцева влада заявила, що кисню в медзакладах міста вистачить на кілька годин.

"Немає зараз жодного пацієнта, який не отримує кисневу терапію, але коли говорять, що кисню залишається на 2-3 дні, це не значить, що кисню немає. Кисню вистачить на 2-3 дні при такому темпі споживання, і наше завдання - привезти", - сказав Ляшко.

Читайте також: Лікарням, які допомагають COVID-хворим, збільшать тариф – Ляшко в ОП

Міністр наголосив, що кількість госпіталізованих залежить від кількості тих, хто захворів на COVID-19. Водночас серед госпіталізованих відсоток вакцинованих людей є мізерним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-