У COVID-лікарнях Чернігова кисню для хворих лишилося на кілька годин - мерія

У COVID-лікарнях Чернігова кисню для хворих лишилося на кілька годин - мерія

Укрінформ
У лікарнях Чернігова, де надають допомогу хворим на COVID-19, кисню лишилося на кілька годин. Новий обіцяють поставити лише завтра, заявив на брифінгу гендиректор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Чернігівської міської ради

"На сьогоднішній день у лікарнях міста, які надають допомогу хворим на COVID-19, склалася досить критична ситуація з киснем, якого вистачить лише на кілька годин. Компанія-постачальник обіцяє поставити кисень тільки завтра. І невідомо, у який саме час доби ця поставка відбудеться", - зазначив Кухар.

Фото: chernigiv-rada.gov.ua

За його словами, наразі проблему вирішують за допомогою кисневої станції, а також кисневих концентраторів. Для кожного пацієнта підбирають оптимальний режим надання кисневої підтримки. Найбільш тяжкі пацієнти переведені на кисневі станції в обох міських лікарнях.

Читайте також: Запасів кисню у лікарнях Херсонщини вистачить на три доби - ОДА

Лікар зауважив, що нова хвиля пандемії виявилась більш "киснево залежною", ніж попередні. У лікарнях перебуває втричі більше пацієнтів, які потребують кисневої підтримки, ніж на початку року. Тому кисень потрібен в досить великих обсягах. У чернігівських лікарнях зараз перебуває 317 пацієнтів з діагнозом COVID-19, з них на кисневій підтримці – 218 людей, на ШВЛ – 9 пацієнтів.

Читайте також: Кисню для спасіння хворих треба вп’ятеро більше. Де його взяти?

Керівник лікарні подякував мешканцям міста за активне проведення кампанії з вакцинації. Протягом минулого тижня, за його інформацією, кожного дня вакцинувалось від 1500 до 2500 осіб. Станом на 25 жовтня першу дозу вакцини отримали 73279 осіб, тобто більше 30% населення, яке підлягає вакцинації. Вакцинацію закінчили, отримавши обидві дози вакцини, 54227 осіб - більше 23% населення.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 24 жовтня в Україні зафіксовано 14 634 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 784 039 осіб, одужали 2 380 374 особи, летальних випадків – 64 202, проведено ПЛР-тестувань – 14 021 250.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-