Лікарням, які допомагають COVID-хворим, збільшать тариф – Ляшко в ОП

Лікарням, які допомагають COVID-хворим, збільшать тариф – Ляшко в ОП

Укрінформ
Національна служба здоров'я збільшить тариф для лікування хворих на COVID-19, враховуючи потребу у кисневому забезпеченні пацієнтів.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«НСЗУ збільшить тариф для лікарень за надання допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою, оскільки відповідний пакет послуг включає також забезпечення хворих кисневою підтримкою», - цитує ОП слова Ляшка.

За його словами, у зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 спостерігається збільшення використання кисню в лікарнях.

Він також доповів про заходи, яких вживає Кабінет Міністрів для безперебійного постачання кисню до медичних закладів.

Водночас глава МОЗ проінформував, що якщо враховувати кількість померлих на 100 тис. населення з початку пандемії, показники України є нижчими за середні в Європі, а серед країн з населенням понад 10 млн осіб ми на 11-му місці.

Читайте також: Ляшко пояснив, чому пункти COVID-вакцинації будуть виводити з лікарень

Він запевнив, поточні показники кількості померлих на 100 тис. населення в Україні втричі менші за пікові значення, які вже пройшли великі європейські країни.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 24 жовтня в Україні зафіксовано 14 634 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 784 039 осіб, одужали 2 380 374 особи, летальних випадків – 64 202, проведено ПЛР-тестувань – 14 021 250.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-