Нарада в ОП: за тиждень госпіталізували найбільшу кількість COVID-хворих – понад 33,5 тисячі

Нарада в ОП: за тиждень госпіталізували найбільшу кількість COVID-хворих – понад 33,5 тисячі

Укрінформ
Минулого тижня в Україні зафіксували найбільшу кількість нових хворих на COVID-19 за добу цієї осені – 23 785. Президент Володимир Зеленський доручив урядовцям активніше комунікувати щодо ситуації з поширенням пандемії.

Про це він сказав на селекторній нараді, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави

«Президент України Володимир Зеленський доручив урядовцям активніше комунікувати з населенням щодо реальної об’єктивної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби й тих заходів, яких мають вжити держава та громадяни для боротьби з нею та мінімізації негативних наслідків», - розповіли в ОП.

У свою чергу Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що загалом на сьогодні в Україні 339,5 тис. активних хворих та 45 674 заповнених ліжка. Він нагадав, що минулого тижня у країні була зафіксована найбільша кількість нових хворих на COVID-19 за добу цієї осені – 23 785, та додав, що за минулий тиждень госпіталізовано найбільшу кількість осіб – 33 551.

Читайте також: Для стимулювання вакцинації "червону" зону не запроваджуватимуть — МОЗ

«Водночас за тиждень кількість зроблених щеплень перевищила півтора мільйона. Це рекордний показник. Понад мільйон осіб отримали першу дозу вакцини та майже 500 тисяч були щеплені другою дозою», – сказав глава уряду.

Крім того, він зауважив, що минулого тижня Державна комісія ТЕБ і НС запровадила червоний рівень епідемічної небезпеки на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Одеської, Сумської та Херсонської областей, також з 26 жовтня червона зона діятиме в Рівненській та Миколаївській областях.

Читайте також: В Україні за час пандемії захворіли більш як 152 тисячі дітей, з них 42 померли

На нараді також обговорили питання щодо розгортання додаткових ліжко-місць у медзакладах для надання допомоги хворим на COVID-19.

Разом з тим керівництво Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції доповіло щодо ситуації з перевірками дотримання нових карантинних норм перевезення у міжобласному сполученні та протидії підробкам COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів.

Читайте також: Ляшко пояснив, чому пункти COVID-вакцинації будуть виводити з лікарень

Як повідомляв Укрінформ, за добу 24 жовтня в Україні зафіксовано 14 634 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 784 039 осіб, одужали 2 380 374 особи, летальних випадків – 64 202.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-