В ОП запевняють, що державні органи не втручаються в роботу журналістів

В ОП запевняють, що державні органи не втручаються в роботу журналістів

Укрінформ
Офіс Президента, як і будь-який орган державної влади, не втручається в редакційну політику засобів масової інформації.

Про це заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк в коментарі програмі «Свобода слова Савіка Шустера», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У редакційну політику (ЗМІ – ред.) Офіс Президента або будь-який інший державний орган сьогодні не втручається», - запевнив він.

Водночас Подоляк розповів, що влада може готувати своїх спікерів до того чи іншого ефіру, аби вони були «глибоко в матеріалі». За його словами, це загальноприйнята практика в усьому світі. «Ми не втручаємось у роботу журналістів, ми просимо їх дотримуватися паритету й вести збалансовану дискусію», - додав він.

Відповідаючи на запитання, яке стосується нещодавньої заяви ведучої Суспільного мовника Мирослави Барчук про контроль з боку ОП участі народних депутатів від фракції «Слуга народу» в телевізійних ефірах, Подоляк зауважив: «Із нею зв’язувався не працівник Офісу Президента, а працівник Апарату Верховної Ради. Вони там координувались між ВР по депутатах і між програмою, у даному випадку - «Зворотний відлік». Там Офісу Президента взагалі немає. І єдине, про що вони розмовляли, підкреслюю, єдине – це, можна сказати, офіційна інформація, коли запропонували взяти одного депутата від «Слуги народу», то представник партійного комунікаційного офісу каже, можливо, для паритету було б бажано двох представників, і все».

Читайте також: У «Слузі народу» пояснили, у чому була їхня претензія до Суспільного

Радник очільника ОП зазначив, що працівники комунікаційної команди «Слуги народу» не говорили, яка тема має обговорюватися, а йшлося саме про те, щоб участь у програмі взяв не один, а двоє депутатів від «Слуги народу».

Подоляк зауважив: якщо у програмі беруть участь вісім спікерів і лише один представляє «Слугу народу», то це «виглядатиме дещо дивно з точки зору, що всі інші це будуть представники опозиції», а потрібен паритет.

Як повідомлялося, 19 жовтня у Фейсбуці з’явився допис ведучої програми «Зворотний відлік» Мирослави Барчук, в якому вона заявила, що «Офіс Президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції «Слуга народу». Окрім того, за її словами, «останнім часом ОП висуває редакції умови і ставить ультиматуми щодо присутності «слуг народу» на ефірах».

Читайте також: Політики не повинні виставляти ультиматумів медіа – голова Наглядової ради Суспільного

Михайло Подоляк запевнив, що у влади немає якогось особливого ставлення до Суспільного мовника, а втручання в роботу будь-яких редакцій є нонсенсом. Щодо того, які саме спікери бувають у тих чи інших ефірах, за його словами, для ОП важливо, аби будь-яке представництво влади в програмах телеканалів було просто змістовним.

Президент Володимир Зеленський своєю чергою заявив, що жодних таких списків учасників ефірів ОП не узгоджує.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-