У «Слузі народу» пояснили, у чому була їхня претензія до Суспільного

У «Слузі народу» пояснили, у чому була їхня претензія до Суспільного

Укрінформ
Речниця парламентської фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук вважає, що говорити про особливе ставлення до телеканалу "Суспільне" чи програми "Зворотний відлік" просто несправедливо, адже народні депутати від "СН" у більшості випадків із вдячністю брали участь в ефірах каналу.

Про це йдеться у коментарі Палійчук, опублікованому в Телеграмі, щодо заяви ведучої програми "Зворотний відлік" Мирослави Барчук, передає Укрінформ.

"Якщо подивитися ефіри "Суспільного", то можна побачити, що у більшості випадків наші депутати із вдячністю брали у них участь… Саме тому ми вважаємо, що говорити про якесь особливе ставлення до каналу чи програми просто несправедливо. Єдине, на чому можуть наполягати наші представники, щоб долучитися до ефірів і ток-шоу, – це на тому, щоб у студії була хоча б мінімальна збалансованість та фаховість обговорення. Просто некоректно говорити про бюджет без жодного незалежного експерта з бюджетних питань. Чи обговорювати плани парламенту, коли відсутні представники декількох фракцій або груп. Говорити про таку некоректність не означає керувати редакцією", – написала речниця фракції.

Читайте також: Політики не повинні виставляти ультиматумів медіа – голова Наглядової ради Суспільного

Вона зауважила, що упродовж останніх шести місяців депутати від "Слуги народу" 14 разів брали участь у програмі "Зворотний відлік". Зокрема, за даними Палійчук, лише в період шостої сесії на ефірах програми вже були присутні голова партії Олександр Корнієнко, заступники голови фракції, а також інші представники "Слуги народу".

"Для порівняння: у програмі "Свобода слова" на каналі ICTV, яка теж виходить лише по понеділках, за той самий проміжок часу наші спікери були присутні 13 разів", – підкреслила речниця.

Палійчук також наголосила, що "Слуга народу" вважає, що більшість ефірів "Суспільного" відповідають стандартам суспільного мовника. Водночас, посилаючись на дані видання "Детектор медіа", зазначила, що іноді особисті погляди й симпатії колективу серйозно впливають на деякі програми: "Однак сподіваємося, що стандарти суспільного мовника будуть дотримані у всіх проєктах телеканалу".

Читайте також: В ОП вважають припущення про причетність «Кварталу» до історії ПриватБанку конспірологією

Коментуючи імовірний вплив Офісу Президента щодо присутності нардепів від "СН" на ефірах "Суспільного", Палійчук констатувала, що "ні для кого не є таємницею" той факт, що всі процеси в політсилі синхронізуються у трикутнику "Монобільшість-уряд-Офіс Президента".

"Це стосується і синхронізації позицій, із якими представники моновлади виходять до суспільства. Тому координацією присутності наших депутатів в ефірах, наданням їм довідкових матеріалів займаються представники пресслужби партії, секретаріату фракції, консультанти та помічники депутатів. Офіс Президента чи уряд причетні до цього лише тоді, коли потрібні додаткові матеріали аналітичного характеру або уточнення позицій із гострих питань порядку денного", – пояснила вона.

Як повідомлялося, в мережі з’явився допис ведучої програми "Зворотний відлік" Мирослави Барчук, в якому вона заявила, що "Офіс президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу", а також що "останнім часом ОП висуває редакції умови і ставить ультиматуми щодо присутності "слуг народу" на ефірах".

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що у влади немає якогось особливого ставлення до Суспільного мовника, а втручання в роботу будь-яких редакцій є нонсенсом. Щодо того, які саме спікери бувають у тих чи інших ефірах, він запевнив, що для ОП важливо, щоб будь-яке представництво влади в програмах телеканалів було просто змістовним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-