Майже 250 особам повідомили про підозру в підробці COVID-сертифікатів

Майже 250 особам повідомили про підозру в підробці COVID-сертифікатів

Укрінформ
Правоохоронні органи повідомили про підозру 249 особам за фактом підробки сертифікатів вакцинації проти COVID-19.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Правоохоронними органами відкрито кримінальні провадження. 249 особам повідомлено про підозру і 281 - направлено до суду», - сказав Ляшко.

Читайте також: Надію Савченко спіймали у «Борисполі» з підробленим COVID-сертифікатом

За його словами, в Україні використовуються чотири визнані ВООЗ вакцини, які є безпечними та ефективними. Міністр закликав українців активніше вакцинуватися, аби захистити себе від коронавірусної інфекції.

Також він висловив переконання, що фейки про COVID-вакцинацію провокують появу антивакцинальних рухів та підроблення документів, а кожен підроблений сертифікат забирає життя його власника.

«Я звертаюсь до всіх із проханням: вакцинуйтесь! Ця вакцина не на все життя, але ця вакцина для життя. І це повинен зрозуміти кожен, бо кількість тих фейків, які поширюються сьогодні, вони провокують антивакцинальні рухи, підроблені довідки. Кожен підроблений тест або COVID-сертифікат забирає життя українця, якому це виписали», - підкреслив Ляшко.

Читайте також: Ляшко – про паніку в COVID-лікарнях: Браку кисню немає, ситуація контрольована

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Денис Монастирский інформував про те, що в Україні майже 800 кримінальних проваджень розпочато за фактом підробки сертифікатів вакцинації від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-