Ляшко – про паніку в COVID-лікарнях: Браку кисню немає, ситуація контрольована

Ляшко – про паніку в COVID-лікарнях: Браку кисню немає, ситуація контрольована

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я тримає на особливому контролі ситуацію із забезпеченням киснем лікарень.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як я говорив, два заводи зупинилися на регламентні роботи. Але до зупинки цих заводів система готувалася. Сьогодні ми залучили додаткові ресурси виробництва кисню, технічного кисню, який проходить лабораторний контроль та постачається в заклади охорони здоров'я. Паніка виникла у закладах охорони здоров'я після того, як вони отримали від одного з постачальників листи про те, що є можливість невиконання договірних зобов'язань», - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко запевняє, що карантинні обмеження на транспорті обґрунтовані

Він запевнив у тому, що МОЗ тримає цю ситуацію на контролі. Щодня проводяться зустрічі, наради за участю представників відомства.

«Ми прекрасно розуміємо, куди і яка місткість кисню поїде протягом цих днів для того, щоб у жодній лікарні у нашій країні не виникло критичних перебоїв із постачанням кисню», - сказав Ляшко.

Як повідомлялося, низка лікарень отримала попередження від фірми, яка постачає кисень, що протягом кількох днів постачання кисню до лікарень буде призупинено.

Також він запевнив, що Кабінет Міністрів у своїх субвенціях визначив пріоритетом закупівлю і поставку автономних станцій киснезабезпечення в кожній лікарні, й наразі відпрацьовуються додаткові джерела забезпечення киснем лікарень.

Читайте також: В Україну до кінця року доставлять мінімум 16 мільйонів доз COVID-вакцин

«Щодо кисневої незалежності. Уряд у своїх субвенціях зробив пріоритет на закупівлю і поставку автономних станцій киснезабезпечення, генерування кисню в кожній лікарні. Тому ми сьогодні відпрацьовуємо додаткові джерела забезпечення киснем у кожній лікарні», - зазначив Ляшко. За його словами, у кожній лікарні повинна бути ємність для зберігання рідкого або газоподібного кисню і киснева станція на випадок критичних ситуацій - як COVID, регламентні роботи або технічні поломки.

За минулу добу в Україні зафіксували 23 785 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-