Зеленський хоче посилення відповідальності за контрабанду - Данілов

Зеленський хоче посилення відповідальності за контрабанду - Данілов

Укрінформ
За словами Олексія Данілова, Володимир Зеленський пропонує законодавчо посилити покарання за контрабанду, зокрема, передбачити ув’язнення до 20 років.

Про це Данілов сказав у коментарі програмі «Свобода слова Савіка Шустера», повідомляє Укрінформ.

«Президент наполягає, що має бути на законодавчому рівні вирішено питання, коли люди за ці злочини мають відправлятися до в'язниці. Бо на сьогоднішній день у нас занадто ліберальне законодавство», - зазначив Данілов, відповідаючи на запитання стосовно ситуації з боротьбою проти контрабанди в Україні.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні Радбезу Президент дав доручення на законодавчому рівні терміново розглянути питання, «у який спосіб зробити так, щоб ці люди (контрабандисти – ред.) відправлялися до в’язниці». «Більше того, він каже - 20 років треба за це давати. Я це підтримую», - наголосив Данілов.

Читайте також: Завдяки боротьбі з контрабандою бюджет цьогоріч поповнився на понад ₴2,5 мільярда - СБУ

Він нагадав, що на засіданні РНБО Президент запропонував, аби на початку наступного тижня керівник митниці, міністр фінансів, голова СБУ та відповідні органи ще раз зібралися задля з’ясування «питання, що стосується підсилення кадрового забезпечення на нашій митниці».

«Думаю, що певні особи втратять свої посади», - зауважив Данілов.

Як повідомлялося, Олексій Данілов розповів, що у сфері боротьби з контрабандою на митниці є зрушення, на 47 млрд гривень зросли надходження до бюджету, однак не всі підсанкційні особи вже припинили свою діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-