Завдяки боротьбі з контрабандою бюджет цьогоріч поповнився на понад ₴2,5 мільярда - СБУ

Завдяки боротьбі з контрабандою бюджет цьогоріч поповнився на понад ₴2,5 мільярда - СБУ

Укрінформ
Завдяки блокуванню злочинних контрабандних схем перераховано до держбюджету в цьому році вже понад 2,5 млрд грн у вигляді митних та інших обов’язкових платежів.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

За матеріалами СБУ, Рада національної безпеки і оборони застосувала персональні економічні та інші обмежувальні заходи щодо 22 осіб, причетних до контрабанди. Двом з них – припинено громадянство України.

Крім того, санкції застосовано до 146 вітчизняних і 5 іноземних комерційних структур, які підконтрольні організаторам викритих схем.

Встановлено, що зловмисники використовували афілійовані комерційні структури для прикриття протиправної діяльності, а також ухилення від сплати податків та легалізації своїх «прибутків».

У межах застосування санкцій: 20 компаніям зупинено дію дозволів на брокерську діяльність; 5 – зупинено дозволи митного складу; 3 – виключено з Переліку місць доставки; 1 – виключено з Реєстру сортувальних станцій.

Стосовно ще майже 300 компаній триває перевірка щодо причетності до тіньових схем.

Зокрема, в ході слідчо-оперативних дій, співробітники СБУ викрили масштабну схему контрабанди в Україну високоліквідних товарів широкого вжитку. Оборудку організував один з фігурантів санкційного списку РНБО.

До протиправної діяльності, він разом зі спільниками залучив посадовця Галицької митниці.

Задокументовано, що лише в одній партії контрабанди зловмисники планували нелегально переправити іноземної продукції на 16 млн грн.

Читайте також: Одночасно 12 обшуків: СБУ заблокувала оптову торгівлю контрафактними цигарками

У червні цього року, СБУ запобігла незаконному ввезенню до нашої країни понад 20 тонн хімікатів, вироблених на одному з підприємств в РФ. До цієї компанії рішенням РНБО застосовані економічні та обмежувальні санкції.

У Вінницькій області СБУ запобігла транзитному переправленню через територію України за кордон автокрану виробництва РФ. Встановлено, що його виробником є завод, до якого рішенням РНБО застосовано дію спеціальних, економічних та інших обмежувальних заходів.

За даними слідства, до протиправної діяльності причетна група компаній, до яких РНБО запровадила економічні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-