Кабмін надав держгарантії для будівництва мультиплексу МХ-7

Кабмін надав держгарантії для будівництва мультиплексу МХ-7

Укрінформ
Кабінет Міністрів надав Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) державні гарантії для забезпечення виконання боргових зобов'язань за кредитом на побудову загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова опублікована на Урядовому порталі.

"Погодитися з пропозицією Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації щодо надання у 2021 році державної гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за кредитом, що залучається Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення з метою виконання Програми підвищення обороноздатності і безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7", - йдеться у документі.

Читайте також: Multiplex MX-7 забезпечить Україну системою екстреного сповіщення - Потураєв

Як повідомлялося, у серпні Кабінет Міністрів затвердив Програму підвищення обороноздатності й безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

Програма передбачає будівництво Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення цифрової багатоканальної мережі МХ-7. Вона забезпечить трансляцію цифрового українського телебачення в тому числі у віддалених та прикордонних регіонах, куди раніше сигнал вітчизняних каналів не надходив.

Читайте також: Уряд затвердив програму побудови цифрової телемережі МХ-7

Для запуску Мультиплексу МХ-7 потрібно придбати та встановити 158 цифрових телевізійних передавачів для забезпечення трансляції до 12 телевізійних програм і трьох програм суспільного радіо. Документ також передбачає залучення кредитних коштів на будівництво державного мультиплекса під державні гарантії в обсязі 490 млн грн.

Мовлення МХ-7 відбуватиметься у стандарті DVB-T2, який забезпечує покращену якість телевізійного зображення та звуку, а також дає змогу транслювати збільшення кількість телевізійних програм у межах виділеного частотного діапазону. Такий стандарт застосовується у Німеччині, Італії, Великій Британії, Швеції, Фінляндії та Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-