Уряд затвердив програму побудови цифрової телемережі МХ-7

Уряд затвердив програму побудови цифрової телемережі МХ-7

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Програму підвищення обороноздатності і безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

Рішення прийнято на засіданні 11 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці до ухваленої постанови зазначається, що програма має на меті забезпечити інформаційну безпеку України, спрямовану на захист життєво важливих інтересів громадянина, суспільства та держави у протидії внутрішнім і зовнішнім інформаційним загрозам, а також забезпечити інформаційну стійкість суспільства та держави.

Очікується, що в межах виконання програми не менш ніж 90% території України буде покрито цифровим телевізійним мовленням. Також буде забезпечено доступ до українських теле- і радіопрограм населення, яке проживає у прикордонних регіонах і районах, що межують з тимчасово окупованими територіями.

Реалізацію програми здійснюватиме Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) без використання фінансування з державного бюджету шляхом залучення кредитних коштів під державні гарантії на суму, яка не перевищує 490 млн грн.

Визначені програмою завдання заплановано виконати до вересня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня 2021 року Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 14 травня щодо окремих заходів із забезпечення інформаційної безпеки.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів доручено розробити та затвердити програму підвищення обороноздатності та безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором – Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що перебуває в управлінні Адміністрації Держслужби спецзв'язку, загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

Читайте також: Multiplex MX-7 забезпечить Україну системою екстреного сповіщення - Потураєв

Крім того, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення рекомендовано вжити заходів, спрямованих на демонополізацію сфери цифрового телебачення та завершення процесу залучення Концерну радіомовлення, радіозв'язку та ТБ до виконання функцій оператора мережі цифрового мовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-