Президент підписав закон про запобігання антисемітизму

Президент підписав закон про запобігання антисемітизму

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Документ має на меті створення законодавчого механізму для протидії антисемітизму в Україні та запобіганню його проявам задля захисту прав людини, запобігання випадкам ксенофобії, расизму та дискримінації", - зазначили в ОП.

Очікується, що імплементація цього закону сприятиме подальшому зміцненню культури толерантності в українському суспільстві.

"Підтримка Володимиром Зеленським цього закону засвідчує послідовну позицію Президента й нашої держави щодо недопущення в Україні такого ганебного явища, як антисемітизм", - заявили в Офісі Президента.

Читайте також: Влада жорстко реагуватиме на будь-які випадки антисемітизму — Єрмак

Документ, зокрема, дає визначення терміну «антисемітизм» та вказує перелік його проявів. Також у законі міститься норма про заборону антисемітизму та його проявів.

За порушення вимог цього закону передбачається цивільноправова, адміністративна та кримінальна відповідальність. Йдеться, зокрема, про право на відшкодування матеріальної й моральної шкоди, завданої особі внаслідок антисемітизму та його проявів.

Читайте також: В Україні головною цінністю завжди буде людина, а не ідеологія – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня парламент ухвалив закон "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні". За відповідне рішення проголосували 283 народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-