Влада жорстко реагуватиме на будь-які випадки антисемітизму — Єрмак

Влада жорстко реагуватиме на будь-які випадки антисемітизму — Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає за необхідне поглиблювати відносини між Україною та Національною коаліцією на підтримку євроазіатського єврейства та запевняє, що влада жорстко реагуватиме на будь-які випадки антисемітизму.

Про це він зазначив під час зустрічі з представниками коаліції, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Для нас дуже важливо підтримувати наші відносини. Ви завжди бажані гості в нашій країні, наші друзі», – сказав очільник ОП.

Єрмак також поінформував, що Президент Володимир Зеленський приділяє особливу увагу вшануванню 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, і нагадав, що в пам’ятних заходах з цієї нагоди візьмуть участь Президент Ізраїлю, Президент Федеральної Республіки Німеччина та багато інших почесних гостей.

В ОП розповіли, що представники Національної коаліції привітали зусилля України зі вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру та боротьби з антисемітизмом, зокрема, відзначили важливість ухвалення Верховною Радою закону про запобігання та протидію антисемітизму в Україні.

Читайте також: Меморіальний центр «Бабин Яр» назвав перші 159 імен нацистів, які убивали євреїв

«Команда Президента зробить усе для того, щоб цей закон (про запобігання та протидію антисемітизму – ред.) і ці принципи були імплементовані якомога швидше. На щастя, сьогодні Україна подолала антисемітизм, але ми стурбовані намаганнями деяких політиків повернути приховані антисемітські послання до нашого національного діалогу через свої медіахолдинги та в інші способи. Президент Зеленський не допустить цього», – зауважив Єрмак.

Керівник Офісу глави держави додав, що “українська влада дуже жорстко реагуватиме на будь-які випадки антисемітизму”.

Читайте також: У Бабиному Яру покажуть документальний фільм про масові розстріли євреїв

Водночас за даними ОП, Єрмак поінформував представників коаліції про зусилля України щодо мирного врегулювання конфлікту на Сході.

Як повідомлялося, у середу ввечері відбудуться заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру за участю президентів України Володимира Зеленського, Ізраїлю Іцхака Герцога та Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-