Штаб з ліквідації наслідків COVID-19 знову працюватиме цілодобово

Штаб з ліквідації наслідків COVID-19 знову працюватиме цілодобово

Укрінформ
Штаб з питань протидії коронавірусу поновлює цілодобовий режим роботи.

Таке рішення прийнято за результатами наради в Апараті РНБО, передає Укрінформ із посиланням на пресслужба Радбезу.

“За результатами наради ухвалено рішення щодо відновлення цілодобового режиму роботи штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, аби максимально ефективно реагувати на будь-які ситуації, пов’язані з епідемією особливо небезпечного інфекційного захворювання”, - йдеться в повідомленні.

Секретар РНБО Олексій Данілов підкреслив, що в умовах ускладненої епідемічної ситуації дуже важливим є ухвалення своєчасних ефективних управлінських рішень у режимі реального часу не лише на рівні держави, а й на рівні кожної територіальної громади, в межах області та окремого закладу охорони здоров’я.

Читайте також: У Ляшка запевняють, що всі COVID-вакцини - на обліку

За його словами, дієвим інструментом для цього є інформаційно-аналітична система «СОТА», зокрема її медичний компонент, що дозволяє органам державної влади та місцевого самоврядування застосовувати в роботі оперативну, актуальну та достовірну інформацію щодо навантаження на систему охорони здоров’я зважаючи на епідемію COVID-19.

Учасники наради обговорили стан системи охорони здоров’я в розрізі територіальних громад під час осінньо-зимової хвилі поширення COVID-19, зокрема щодо забезпечення медперсоналом, ліжками з централізованим підведенням кисню, лікарськими засобами тощо.

Особливу увагу приділено обговоренню можливостей для збільшення тестувань пацієнтів із підозрою на COVID-19.

Читайте також: Виробництво української COVID-вакцини почнеться у 2022 році - Ляшко

Секретар РНБО наголосив, що вкрай важливо охопити до кінця поточного року щепленнями від COVID-19 більшість дорослого населення України, насамперед найбільш уразливих до категорій – осіб від 60 років та пацієнтів із хронічними захворюваннями.

Данілов зазначив, що національна система охорони здоров’я повністю готова і до можливого збільшення кількості хворих на COVID-19, і до надання медичної допомоги пацієнтам з іншими патологічними станами. «Я впевнений у високій професійній підготовці наших медичних працівників», – наголосив він.

Читайте також: Кузін про українську COVID-вакцину: Сировину доставлятимуть з Китаю

Секретар РНБО закликав керівників територіальних громад активніше долучатися до протидії епідемії COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня в Україні зафіксовано 12 662 підтверджені випадки COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-