Ляшко заявляє, що навантаження на систему охорони здоров’я контрольоване

Ляшко заявляє, що навантаження на систему охорони здоров’я контрольоване

Укрінформ
Навантаження на систему охорони здоров’я контрольоване. Зараз для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 підготовлені 40 тисяч 533 ліжка. 97% з них забезпечені киснем.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час засідання уряду, передає кореспондент Укрінформу.

Міністр зазначив, що штам «Дельта» має значну присутність в Україні та вплив на перебіг епідемії коронавірусу.

«Навантаження на систему охорони здоров’я контрольоване. Реанімаційні ліжка зайняті на 43%, ліжка з «киснем» — на 42%. При цьому, третина пацієнтів на ковідних ліжках з киснем - не потребують кисневої терапії. Відповідно, "реальна" зайнятість ковідних ліжок з «киснем» є на рівні 27%, тобто кожне четверте ліжко», - заявив Ляшко.

Читайте також: Вчені НАНУ прогнозують у найближчі тижні понад 10 тисяч випадків коронавірусу щодня

Урядовець зазначив, що механізм реагування на збільшення кількості хворих відпрацьований: «Щойно регіон має заповненість пацієнтів, що потребують кисневої підтримки, більш як на половину – ми спільно запускаємо наступні в черзі заклади для розширення. Ці заклади вже готові до відкриття своїх дверей для допомоги госпіталізованим. Весь процес займає 24 години. Окремі регіони вже підключити додаткові ліжка та вчасно прореагували на зростання».

Читайте також: Кабмін додатково виділить 400 мільйонів на кисень для лікарень

За даними МОЗ, станом на 28 вересня у лікарнях перебуває майже 18,5 тис. пацієнтів, хворих на COVID-19, або з підозрою на нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-