Вчені НАНУ прогнозують у найближчі тижні понад 10 тисяч випадків коронавірусу щодня

Вчені НАНУ прогнозують у найближчі тижні понад 10 тисяч випадків коронавірусу щодня

Укрінформ
Вчені Національної академії наук України прогнозують на початку жовтня понад 10 тисяч нових випадків COVID-19 щодня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 29 вересня -12 жовтня, оприлюдненому на сайті НАНУ.

«Поточна хвиля в Україні, на жаль, і далі наростатиме… Згідно з прогнозними обчисленнями (в яких закладено поточну тенденцію до збільшення кількості нових виявлень), середня кількість нових випадків дорівнюватиме 8100 або 8326 (щодня залежно від методу прогнозування - ред.) протягом тижня 29 вересня - 5 жовтня та 11599 або 10002 - протягом тижня 6-12 жовтня», - ідеться у прогнозі.

У НАН зазначили, що наразі кількість нових хворих, госпіталізацій, зайнятих ліжок із киснем та летальних випадків удвічі перевищує минулорічні показники за аналогічний період.

Смертність від COVID-19 фіксують на рівні 3%. Високим лишається число госпіталізованих дітей та осіб віком від 18 до 34 років.

На сьогодні найзагрозливіша ситуація в Чернівецькій області, де кількість зайнятих ліжок зрівнялася з рівнем минулого піку.

Також суттєво ускладнилася ситуація в багатьох регіонах півдня та сходу країни, особливо в Харківській і Луганській областях.

Читайте також: МОЗ: Понад 98% померлих від COVID-19 у віці старше 60 років - невакциновані

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 28 вересня, в Україні виявлено 9 тис. 666 випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-