МКІП занепокоєне долею кафедр українознавства в угорських вишах

МКІП занепокоєне долею кафедр українознавства в угорських вишах

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) занепокоєне долею кафедр українознавства в угорських вищих навчальних закладах.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час зустрічі з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин (ВКНМ) Кайратом Абдрахмановим, повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Фейсбуці.

"Обговорили права й можливості угорської етнічної спільноти в Україні. Водночас від МКІП і ДЕСС (Державна служба з етнополітики та свободи совісті - ред.) висловили занепокоєність щодо долі кафедр українознавства в угорських вищих навчальних закладах. Зокрема важливо продовжити викладання української мови в Сегедському університеті. Це вимагає особливої ​​уваги", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що окремою темою розмови стало порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму та на сході України, а також – інформбезпека. Було відзначено важливість боротьби зі стереотипами та упередженнями, сприяння рівним умовам для всіх національних спільнот, які проживають на нашій території. За його словами, мова ненависті та нетерпимості – запорука незрілого суспільства, яким простіше маніпулювати.

Читайте також: Кулеба закликає Угорщину не розкручувати емоції навколо угоди з Газпромом

Ткаченко додав, що повага один до одного та толерантність– чи не найкраще засвоюється через культуру та просвіту, і звичайно, за допомогою відповідного законодавства.

"Підтримка розмаїття та інтегрованості суспільства – світова практика сильних економічних держав. Конструктивна співпраця з ОБСЄ, зокрема з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин – важливий аспект на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції", - написав Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня Уповноважений міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини з питань розвитку політики сусідства Ференц Калмар прибув до Києва для підготовки засідання українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин.

Фото: Олександр Ткаченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-