Школи без 80% щеплених учителів працюватимуть дистанційно - Шмигаль

Школи без 80% щеплених учителів працюватимуть дистанційно - Шмигаль

Укрінформ
З 23 вересня навчальний процес у закладах освіти буде продовжено, школи, де на вакциновано 80% учителів, працюватимуть дистанційно.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Навчальний процес буде продовжено. Там, де вчителі не встигли вакцинуватися, навчання відбуватиметься дистанційно. Садочки працюють, спеціальні заклади освіти працюють, молодші класи з 1 по 4 навчаються очно. І також набуде чинності наказ Міністерства охорони здоров'я про обов'язкову вакцинацію певних категорій професій у відповідності з чинним законодавством", - сказав Шмигаль.

Як нагадав на засіданні уряду міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, за результатами засідання Державної комісії з ТЕБ та НС з 00 годин 23 вересня встановлюється жовтий рівень епіднебезпеки поширення COVID-19 на території всієї України.

Таким чином, відвідування закладів освіти здобувачами освіти у жовтій зоні дозволено лише за умови наявності не менше ніж 80% працівників закладу освіти одного з документів: жовтого ковід-сертифікату, який свідчить про щеплення однією дозою вакцини проти COVID-19, який генерується через портал ДІЯ, зеленого ковід-сертифікату, який підтверджує повний курс вакцинації , який також генерується в застосунку ДІЯ, міжнародного свідоцтва про вакцинацію, що видається сімейним лікарем або лікарем, який проводив щеплення після отримання повного курсу вакцинації, довідки за формою 063, яка видається лікарем, що проводив щеплення.

Читайте також: «Жовта» зона: 16 столичних шкіл не мають 80% вакцинованих працівників

"Що важливо, якщо в закладі освіти менше 80% працівників, які мають один з перелічених документів, то навчання в такому закладі освіти має продовжуватися з використанням технологій дистанційного навчання. Освітній процес триватиме в дистанційному форматі і не має припинятися", - сказав Шкарлет.

Він наголосив, що спільно з МОЗ було прийнято рішення дозволити відвідування закладів освіти для здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів загальної середньої освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти незалежно від рівня епідемічної небезпеки.

"З огляду на те, що вихованці закладів дошкільної освіти, учні початкової школи та спеціальних закладів освіти потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками, що забезпечує формування компетентностей і всебічний розвиток дітей, надання освітніх послуг з урахуванням їх здоров'я та особливостей їх психофізичного розвитку, саме тому сьогодні ініціюємо внесення змін до постанови № 1236, якими буде дозволено відвідування закладів освіти здобувачам дошкільної освіти, учням 1-4 класів та спеціальних закладів освіти", - сказав Шкарлет.

Читайте також: Шкарлет закликає вчителів не зволікати з COVID-вакцинацією

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів направить до Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до Кримінального кодексу в частині посилення відповідальності за підробку та користування документами, що підтверджують вакцинацію проти особливо небезпечних інфекційних захворювань.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-