«Жовта» зона: 16 столичних шкіл не мають 80% вакцинованих працівників

«Жовта» зона: 16 столичних шкіл не мають 80% вакцинованих працівників

Укрінформ
У 16-ти київських школах та такої ж кількості дитсадків немає 80% вакцинованих працівників.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Громадського радіо повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«Ми сподіваємося, що до четверга ситуація поліпшиться. Ми хочемо, щоб усі школи працювали в єдиному офлайн-режимі, тобто, щоб діти ходили до школи. Ми контролюємо школи усіх форм власності: як приватні, так і комунальні», – зазначила Старостенко.

Читайте також: На Прикарпатті 123 навчальні заклади зможуть працювати офлайн у «жовтій» зоні

Чиновниця порадила батькам, які водять дітей у дитсадок, дізнатися у батьківських групах, чи буде дитсадок працювати під час переходу країни до жовтої зони карантину.

За словами заступниці голови КМДА, щотижня обговорюються темпи вакцинації у школах.

«Кожної п’ятниці проходить засідання, під час якого ми обговорюємо, як проходить вакцинація працівників у кожному районі. Темпи вакцинації залежать від того, чи вакцинований керівник закладу, чи проводять вони інформаційну кампанію серед своїх працівників. У таких закладах ситуація з вакцинацією краща, ніж у тих закладах, де вважають вакцинацію скоріше формальним заходом. Крім того, темпи вакцинації залежать від кількості шкіл у певному районі міста. Наприклад, у Дарницькому районі найбільша кількість освітніх закладів, а у Печерському – менша кількість, тобто, у Дарницькому районі охопити більшу кількість вчителів, можливо, складніше», – каже Старостенко.

Читайте також: У Вінниці COVID-щеплення зробили майже 74% освітян

Вона також розповіла, що вчителі, які не можуть вакцинуватися через поважні причини, наприклад, протипоказання до вакцинації, матимуть показати довідку про це, і тоді їх допустять до роботи.

«Саме тому вимагають вакцинувати 80% працівників – в останні 20% якраз увійдуть ті, кому не можна вакцинуватися», – пояснила заступниця голови КМДА.

У КМДА сподіваються, що до 23 вересня вчителі встигнуть вакцинуватися.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в усіх регіонах України з 23 вересня буде встановлено жовтий рівень епіднебезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-