Українець став одним із головних переможців конкурсу ЄС для молодих вчених

Українець став одним із головних переможців конкурсу ЄС для молодих вчених

Укрінформ
Єврокомісія оголосила переможців 32-го конкурсу ЄС для молодих вчених, серед яких одну з перших премій виборов юнак з України - за дослідницьку роботу в галузі математики.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської Комісії.

«Європейська Комісія оголосила переможців 32-го Конкурсу ЄС для молодих вчених, при цьому найвищі нагороди були присуджені шести проєктам з Болгарії, Німеччини, Ірландії, Іспанії, Туреччини й України. Переможці отримають по €7 000 за кожен із цих проєктів у сфері науки, технології, інженерної справи та математики, а також у галузі соціальних наук», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Український науковець вперше отримав грант Європейської дослідницької ради

Цього року в конкурсі взяли участь 158 молодих вчених у віці 14-20 років із 34 країн. Учасники презентували 114 різні проєкти, які були розглянуті міжнародним науковим журі. Загальний призовий фонд у 93 000 євро був розподілений між головними 18 переможцями. Окрім грошових призів, інші учасники отримали можливість здійснити візити до провідних наукових установ та дослідницьких компаній Європи.

Переможці були оголошені вчора під час церемонії в Університеті Саламанка (Іспанія) після дводенних віртуальних змагань.

Одну з перших премій конкурсу отримав українець Ілля Наливайко за роботу у сфері математики: «Властивості можливих контрприкладів до гіпотези Сеймура про друге сусідство».

Минулого року цей юнак із Кам'янець-Подільського посів третє місце на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу - захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАНУ з науковим дослідженням на тему "Дослідження гіпотези Сеймура з використанням штрафної функції".

Читайте також: Студентка з Франківська дослідила захворювання «траншейна стопа» серед бійців ЗСУ

Згаданий конкурс ЄС для молодих вчених був започаткований Європейською Комісією у 1989 році для сприяння співробітництву між талановитими молодими людьми з різних країн, а також щоб відкрити для них можливість працювати під проводом провідних дослідницьких установ та вчених Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-