Кабмін готує зміни до постанови про карантин - для переходу в «жовту» зону

Кабмін готує зміни до постанови про карантин - для переходу в «жовту» зону

Укрінформ
Найближчим часом будуть внесені зміни до «карантинної» постанови.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на Урядовий портал, про це йшлося на селекторній нараді щодо запобігання поширенню хвороби COVID-19, яка відбулася під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Учасники наради обговорили ключові зміни до постанови Кабінету Міністрів №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Нововведення будуть ухвалені найближчим часом», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Карантинні обмеження підтримують понад 40% українців

У Міністерстві охорони здоров’я зазначили, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій — на 1,5 тисячі. За територіальним принципом спостерігаються високі темпи зростання нових випадків у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. Також у цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%.

МОЗ пропонує, щоб обмеження жовтої та червоної зони епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади господарювання, у яких колектив і відвідувачі мають ковід-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідка про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу.

«Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на важливості вакцинації колективів закладів освіти для того, щоб убезпечити дітей від хвороби під час навчання.

Читайте також: У Києві та 11 регіонах перевищений рівень захворюваності на COVID-19

«Надзвичайно важливо прискорити темпи вакцинації вчителів та інших працівників закладів освіти. Профільні міністерства мають активно пропрацювати цю тему з регіонами, адже вже найближчим часом країна перейде до жовтої зони», — зазначив Шмигаль.

За інформацією МОЗ, за минулий тиждень зроблено 921 тисячу щеплень проти COVID-19. Зокрема, 60 511 освітян отримали першу дозу і 57 490 - другу.

Учасники наради також порушили питання дотримання протиепідемічних норм і протидії підробленню ковідних документів.

Представники Міністерства внутрішніх справ доповіли, що поновлено перевірки на дотримання карантинних правил. Минулого тижня перевірено 40 тисяч суб’єктів господарювання, складено 205 адмінпротоколів про порушення карантину й винесено майже 3200 постанов про недотримання маскового режиму.

Читайте також: Послаблювати обмеження для COVID-вакцинованих зарано – епідеміологиня

У МВС повідомили, що правоохоронці активізують перевірки щодо можливого підроблення сертифікатів вакцинації. Відповідне доручення голова МВС Денис Монастирський дав Нацполіції. Зокрема, відстежуються сайти, з яких здійснюється відповідні дії. Зараз проводяться оперативні й необхідні слідчі дії, щоб зафіксувати й припинити відповідні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-