Стефанчук сподівається, що Рада восени розгляне законопроєкт про місцевий референдум

Стефанчук сподівається, що Рада восени розгляне законопроєкт про місцевий референдум

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук сподівається, що парламент восени розгляне в першому читанні законопроєкт № 5512 "Про місцевий референдум".

Про це він сказав в інтерв‘ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

"Я дуже сподіваюся, що цієї осені ми його (проєкт закону № 5512 "Про місцевий референдум" – ред.) обов'язково винесемо в зал для ухвалення за основу. Ми проводили громадське обговорення, зараз аналізуємо ті пропозиції, які отримали від людей. І потім вже, враховуючи ці пропозиції, ми його доопрацюємо до другого читання", – розповів перший віцеспікер.

Читайте також: Антиолігархічна реформа впроваджуватиметься за трьома напрямами – Стефанчук

Стефанчук зазначив, що законопроєкт, зокрема, передбачає можливість оголошувати недовіру і звільняти мера, розпускати місцеву раду.

Окрім того, за його словами, у документі передбачена велика кількість запобіжників для того, щоб не допустити сепаратизму та інших негативних явищ. Перший віцеспікер підкреслив, що місцевий референдум має використовуватися для блага громад.

Читайте також: У Раді поки немає консенсусу щодо скорочення до 300 депутатів – Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2021 законопроєкт "Про місцевий референдум" був винесений на громадське обговорення.

19 травня року група народних депутатів на чолі з першим заступником Голови Верховної Ради Русланом Стефанчуком зареєструвала у парламенті відповідний проєкт закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-