Зеленський хоче перевести в онлайн всі держпослуги та ввести е-голосування на виборах

Зеленський хоче перевести в онлайн всі держпослуги та ввести е-голосування на виборах

Укрінформ
Наразі 26 мільйонів українських громадян можуть отримати низку адміністративних послуг через Інтернет, але у найближчі роки система державних послуг має повністю перейти в онлайн-формат.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі студентами, викладачами та представниками експертного середовища Стенфордського університету в США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні 26 мільйонів українців онлайн можуть оформити документи при народженні дитини, користуватися іншими цифровими документами, отримати дозвіл на будівництво, можуть відкрити бізнес за 7-15 хвилин, - швидше, ніж в більшості країн світу. Україна стала першою країною у світі, що має цифровий паспорт", - розповів він.

Читайте також: Зеленський розповів у Стенфорді про головну українську мету

Водночас Президент поінформував, що його метою на найближчі роки є зробити 100% державних послуг онлайн.

"А у майбутньому прагнемо, аби всі наші громадяни України мали можливість, за бажанням, голосувати на виборах в Інтернеті", - додав Зеленський.

Читайте також: В Україні подовжили перехідний період для е-лікарняних до 1 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський нині перебуває у США з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. Напередодні, 1 вересня, у Білому домі відбулася їхня зустріч.

2 вересня глава держави перебуває у Каліфорнії.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-