«Взув» на 800 тисяч: столичного підприємця підозрюють у постачанні неякісних продуктів для ЗСУ

«Взув» на 800 тисяч: столичного підприємця підозрюють у постачанні неякісних продуктів для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Києві повідомили про підозру підприємцю у розкраданні майже 800 тис. грн на постачанні продуктів харчування для військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Солом’янська окружна прокуратура Києва за результатами слідчих дій повідомила про підозру підприємцю за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

“За даними слідства, між підприємцем та військовою частиною був укладений договір на закупівлю 10 тис. кг м’ясопродуктів – м’ясних консерв для харчування військовослужбовців.

Постачальник, вірогідно знаючи, що технічні характеристики товару не відповідають державним стандартам та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передала військовій частині цей товар. У подальшому посадові особи військової частини провели розрахунок з продавцем”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Уряд визначив перехідний період для реформи шкільного харчування

Відповідно до експертного висновку Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, поставлені м’ясні консерви не відповідають вимогам ДСТУ. Внаслідок цього державному бюджету завдано збитків у розмірі майже 800 тис грн.

На причетних до справи підприємствах проведені обшуки. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Читайте також: На Львівщині у спортивно-оздоровчому комплексі отруїлися шість підлітків

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов на нараді з керівниками територіальних управлінь доручив організувати моніторинг цільового використання коштів державного та місцевих бюджетів.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-