Уряд визначив перехідний період для реформи шкільного харчування

Уряд визначив перехідний період для реформи шкільного харчування

Укрінформ
Кабінет Міністрів визначив перехідний період запровадження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«Реалізація реформи системи шкільного харчування дасть можливість не тільки зберегти здоров’я дітей, а й сформувати здорові харчові звички в дорослому віці і таким чином знизити загальний рівень неінфекційної захворюваності серед дорослих українців. Нове меню в школах якраз і показує, що здорове харчування — це не тільки корисно, а ще й смачно і різноманітно. Як і будь-яка реформа — ця також потребує часу. На прохання учасників відповідних форумів під егідою першої леді Олени Зеленської ми визначили перехідний період», — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зазначається, що для забезпечення закупівлі харчових продуктів відповідно до нових норм було встановлено перехідний період до 1 січня 2022 року. Навчальні заклади можуть використовувати вже укладені договори на постачання харчових продуктів та послуг з харчування, що діють до 31 грудня 2021 року.

Читайте також: Гнилі овочі, м’ясо у відрі та фальсифікати: що виявили інспектори у шкільних їдальнях

Як повідомлялося, у травні цього року дружина Президента Олена Зеленська презентувала оновлене меню для шкільних їдалень. Воно розраховане на 4 тижні, включає 160 страв, серед яких традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню планувалося впровадити з 1 вересня, однак наразі, за даними МОН, до цього готові лише 40% українських шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-