У посольстві в Молдові відкрилася фотовиставка до 30-річчя незалежності України

У посольстві в Молдові відкрилася фотовиставка до 30-річчя незалежності України

Фото
Укрінформ
З нагоди 30-річчя незалежності України український посол в Республіці Молдова Марко Шевченко 24 серпня відкрив виставку "30 років незалежності України".

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Посольство України в Молдові, виставка складається з фотографій УНІА "Укрінформ", що документують найважливіші моменти в історії сучасної України.

"Тут (на світлинах – ред.) можна побачити і радість від отримання незалежності, і досягнення України у галузі науки, спорту, культури, економіки, й архітектурні та туристичні принади, а також події трьох українських революцій та спротив російській агресії", – йдеться у повідомленні.

Під час відкриття виставки посол Шевченко наголосив, що постання суверенної України відіграло вирішальну роль у розпаді СРСР, остаточному руйнуванні комуністичної тоталітарної системи. Це стало початком відліку нового етапу розвитку демократичної сучасної Української держави.

Читайте також: У Петербурзі затримали активістів, які влаштували акцію на честь Дня Незалежності України

"Для українців свобода і гідність були і є основоположними цінностями. Раніше вони спонукали до боротьби за незалежність, нині – за право жити в європейській демократичній державі", – наводить посольство слова українського дипломата.

Банерна виставка розміщена на зовнішньому фасаді Посольства України, розташованому на вул. В.Лупу, 17, та буде доступна для перегляду протягом місяця.

Читайте також: Незалежності – 30: фотомиттєвості культури

Виставка підготовлена Посольством України в Молдові у співпраці з інформаційним агентством "Укрінформ".

Фото: Посольство України в Молдові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-