Євросоюз почне приймати українські COVID-сертифікати з 20 серпня

Євросоюз почне приймати українські COVID-сертифікати з 20 серпня

Укрінформ
Українські COVID-сертифікати почнуть приймати у країнах Європейського Союзу з 20 серпня.

Таке рішення ухвалила Європейська комісія у четвер, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ЄК.

Аналогічні рішення ухвалено щодо Північної Македонії і Туреччини.

"Це означає, що ці країни будуть під'єднані до системи ЄС і що COVID-сертифікати, видані Північною Македонією, Туреччиною і Україною, прийматимуть у ЄС від завтра на тих самих умовах, що і цифрові COVID-сертифікати ЄС", - йдеться у заяві.

Читайте також: Паспорти вакцинації потрібні для послаблення карантину в Україні - МОЗ

Зазначається, що Україна, Північна Македонія і Туреччина, своєю чергю, погодилися прийняти цифровий COVID-сертифікат ЄС для поїздок до своїх країн.

У ЄК наголосили, що таким чином участь трьох країн у цифровому COVID-сертифікаті ЄС сприятиме безпечній подорожі до ЄС і з нього.

"Я радий бачити, що список країн, які впроваджують систему на основі цифрового COVID-сертифіката ЄС, неухильно зростає, і ми встановлюємо стандарти на міжнародному рівні. Це допоможе полегшити безпечне пересування, зокрема за межі нашого Союзу", - заявив європейський комісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Читайте також: У Євросоюзі запустили цифрові COVID-сертифікати

Європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї привітав три країни і зазначив, що в боротьбі з пандемією "наші партнери є невід'ємною частиною спільного безпечного відкриття (для поїздок)".

"Я вітаю Україну, Північну Македонію і Туреччину в нашій системі цифрових COVID-сертифікатів і сподіваюся, що найближчим часом до нас підключаться ще більше наших сусідів", - наголосив він.

Рішення ЄК набудуть чинності 20 серпня 2021 року і будуть доступні в інтернеті.

Читайте також: Цифровий COVID-сертифікат у «Дії» дозволяє вільно подорожувати до ЄС – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство цифрової трансформації України заявило, що Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку «Дія» відповідають європейським.

COVID-сертифікат — це документ у «Дії», який підтверджуватиме статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусної хвороби. Сертифікат з’явиться поряд з іншими цифровими документами у застосунку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-