Цифровий COVID-сертифікат у «Дії» дозволяє вільно подорожувати до ЄС – Шмигаль

Цифровий COVID-сертифікат у «Дії» дозволяє вільно подорожувати до ЄС – Шмигаль

Укрінформ
Рішення Європейської комісії про взаємне визнання цифрових COVID-сертифікатів, виданих Україною і ЄС, свідчить про високу довіру до нашої держави.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні Єврокомісія ухвалила рішення щодо взаємного визнання цифрових COVID-сертифікатів, виданих Україною та ЄС... Рішення Європейської комісії свідчить про високу довіру до України, а також робить подорожі українців до Європи доступнішими», - написав Шмигаль.

Читайте також: Паспорти вакцинації потрібні для послаблення карантину в Україні - МОЗ

Він додав, що український цифровий COVID-сертифікат дозволяє вільно подорожувати до Європейського Союзу і відтепер визнається для пред’явлення всередині країн ЄС.

Раніше Міністерство цифрової трансформації повідомило, що Євросоюз офіційно визнав: українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським.

COVID-сертифікат — це документ у "Дії", який підтверджуватиме статус людини про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що громадянин одужав від коронавірусної хвороби. Сертифікат з’явиться поряд з іншими цифровими документами людини в "Дії".

Читайте також: Прикордонники готові до запровадження «паспортів вакцинації» – Дейнеко

20 серпня на брифінгу представники Мінцифри, МОЗ та ЄС планують розповісти журналістам про проєкт, його технічну частину, як все працюватиме та коли українці зможуть подорожувати з сертифікатами в "Дії".

Фото: Кабмін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-