Денісова просить Прем’єра врегулювати проблему сурогатного материнства – потрібні закони

Денісова просить Прем’єра врегулювати проблему сурогатного материнства – потрібні закони

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підготувала лист Прем’єр-міністру Денису Шмигалю щодо нагальної необхідності прискорення ухвалення нормативно-правового акта у сфері репродуктивних технологій та сурогатного материнства.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Денісова.

“Щонайменше 13 дітей вивезені з України за злочинною схемою, яку організував директор однієї зі столичних клінік. Таку інформацію сьогодні оприлюднила Національна поліція України. За їхніми даними, клієнти, яких знаходили керівнику клініки, укладали фіктивні шлюби з українками та сплачували майже 70 тисяч доларів за кожну дитину. Псевдоподружжя замовляло послугу сурогатного материнства. Потім «матері» відмовлялися від дітей, і батьки вивозили їх в одну з республік Східної Азії”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна має визначитися з позицією щодо сурогатного материнства — Денісова

За словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, першопричиною вчинення злочинів, жертвами яких стають діти, є відсутність належного правового регулювання питання сурогатного материнства та застосування інших репродуктивних технологій в Україні.

Денісова нагадала, що неодноразово наголошувала на необхідності законодавчого врегулювання питання сурогатного материнства в Україні, яке б насамперед захищало права дитини, визначало права і обов'язки батьків, а також сурогатних матерів.

"Зважаючи на це, мною підготовлено лист Прем’єр-міністру України щодо нагальної необхідності прискорення ухвалення нормативно-правового акта у сфері репродуктивних технологій та, зокрема, сурогатного материнства”, - написала Денісова.

Читайте також: В Ізраїлі гей-парам і самотнім чоловікам дозволили мати дітей від сурогатних матерів

Також вона закликала усі компетентні органи державної влади згуртувати зусилля для напрацювання комплексного механізму захисту прав дитини.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ в Харківській області викрила міжрегіональну групу зловмисників на чолі зі столичними репродуктологами, які налагодили схему «постачання» іноземцям немовлят начебто у межах програми сурогатного материнства. «Дитина під ключ» коштувала 60 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-