«Дитина під ключ» за $60 тисяч - СБУ викрила схему продажу немовлят за кордон

«Дитина під ключ» за $60 тисяч - СБУ викрила схему продажу немовлят за кордон

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України у Харківській області викрила міжрегіональну групу зловмисників на чолі зі столичними репродуктологами, яка налагодила схему продажу іноземцям немовлят начебто у межах програми сурогатного материнства.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"«Дитина під ключ» з повним пакетом підроблених офіційних документів обходилася замовникові у 60 тис. доларів", - зазначають у спецслужбі.

СБУ викрила схему продажу немовлят за кордон / Фото: СБУ

За матеріалами СБУ, до складу організованої групи входили мешканці Київської та Харківської областей, у тому числі керівники одного зі столичних центрів репродуктивної медицини. Зловмисники допомагали іноземцям оформити фіктивний шлюб з громадянками України, а згодом медики офіційно засвідчували «безпліддя» дружини, що є підставою для офіційного застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Після того підшуковували кандидатку на сурогатне материнство. Щойно жінка народжувала дитину, фіктивний шлюб розривали, й іноземець формально отримував право вивезти дитину за кордон.

Повідомляється, що під час експертиз СБУ задокументувала факт недбалого ставлення медичних працівників центру до своїх обов’язків, що призвело до смерті новонароджених.

Читайте також: Фінансова піраміда B2B Jewelry: СБУ провела 26 обшуків та опечатала частину магазинів

У межах кримінального провадження проведено обшуки у центрі репродуктивної медицини та за місцем фактичного проживання учасників схеми. Правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності, а також документальні докази.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ заблокувала міжнародний канал переправлення іноземців до ЄС

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення причетності учасників схеми до торгівлі людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-