Дрифт на Софійській площі: МКІП звернулося до правоохоронних органів

Дрифт на Софійській площі: МКІП звернулося до правоохоронних органів

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики звернулося із заявою до правоохоронних органів з приводу екстремальних автоперегонів в історичному центрі Києва.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Міністерство культури та інформаційної політики подало заяву до відповідних правоохоронних органів про порушення компанією, що дозволила собі небезпечний дрифт у буферній зоні ЮНЕСКО... Має бути пряме, чітке фінансове покарання компанії, що влаштувала перегони, відповідальність чиновників, які мали цьому протистояти, та поліцейських, які мали це зупинити", - написав міністр.

Читайте також: Організатори дрифту на Софійській площі мають понести фінансове покарання – Ткаченко

Він додав, що МКІП ініціюватиме зміни до законодавства, які передбачатимуть, що всі подібні заходи на історичних, заповідних територіях, зокрема внесених у буферну зону ЮНЕСКО, мають узгоджуватися з міністерством.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 серпня в історичному центрі столиці, на Софійській площі, відбувалися рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, автомобілі дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. При цьому міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

Читайте також: Софійську площу прибиратимуть від слідів дрифту ще декілька днів

Правоохоронці розпочали провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Прокуратура вилучила два автомобілі, які брали участь у дрифті.

Компанія Red Bull UA вибачилася перед киянами та столичною владою за екстремальну відеозйомку, внаслідок якої було зіпсовано бруківку на Софійській площі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-