Організатори дрифту на Софійській площі мають понести фінансове покарання – Ткаченко

Організатори дрифту на Софійській площі мають понести фінансове покарання – Ткаченко

Укрінформ
Організатори екстремальної відеозйомки, внаслідок якої було зіпсовано бруківку на Софійській площі, мають понести фінансове покарання.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі "Україна 24".

"Я думаю, на цьому ця історія не скінчиться, тому що ми маємо справу не просто з невіглаством, а зі знущанням над історичним центром Києва. Все це відбувалося в буферній зоні, без узгодження із заповідником і міністерством, тому ми до цієї історії будемо підходити вже в юридичній площині. А саме - готувати зміни до законів, згідно з якими такі дії чи будь-які масові дії в буферних зонах мають узгоджуватися із заповідником і міністерством. Але думаю, що ми підемо і далі з приводу того, щоб знайти й фінансово покарати тих, хто організував це ралі в центрі Києва. Думаю, в першу чергу це стосується цієї компанії, а по-друге, безпосередня відповідальність також лежить на КМДА. Тому що миттям площі ці люди не можуть відбутися, має бути безпосереднє фінансове покарання", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що такі зйомки відбуваються і в центрі європейських столиць, "але з усіма дозволами, чіткими параметрами - що, де, коли, як знімається".

Як повідомлялося, зранку 10 серпня на Софійській площі відбувалися рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. При цьому міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

Читайте також: Alyona Alyona після дрифту відмиває Софійську площу

Згодом стало відомо, що столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо цього випадку за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

Прокуратура в рамках розслідування справи вилучила два автомобілі, які брали участь у дрифті.

Компанія Red Bull UA вибачилася перед жителями Києва та столичною владою за екстремальну відеозйомку, внаслідок якої було зіпсовано бруківку на Софійській площі.

Прибиранням бруківки, за даними КК "Київавтодор", на замовлення Red Bull UA займається приватна клінінгова компанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-