В Україні продовжили карантин до 1 жовтня

В Україні продовжили карантин до 1 жовтня

Оновлено
Укрінформ
Кабінет Міністрів вирішив продовжити режим надзвичайної ситуації та адаптивний карантин до 1 жовтня.

Про це під час засідання уряду заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

"Поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але, на жаль, фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій тяжких хворих. Тому з огляду на поточну ситуацію уряд сьогодні приймає постанову, якою продовжує режим надзвичайної ситуації та адаптивний карантин до 1 жовтня 2021 року", - сказав Шмигаль.

Читайте також: МОЗ закликає українців вакцинуватися для уникнення локдауну

Він додав, що за минулий тиждень в Україні проведено майже 1 млн щеплень проти коронавірусу. Постачання вакцини відбуваються регулярно — як за державний кошт, так і завдяки міжнародним партнерам, наголосив глава уряду.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що наразі навантаження на систему охорони здоров'я залишається контрольованим, тому країна залишається на зеленому рівні епідемічної небезпеки.

"Сьогодні на засіданні Уряду було прийнято два важливих рішення для системи охорони здоров’я. Адаптивний карантин подовжено до 1 жовтня 2021 року... Хочу зазначити, що наразі маємо тенденцію до зростання кількості нововиявлених випадків COVID-19. Зокрема, відмічаємо зростання в Одеській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Навантаження на систему охорони здоров’я наразі є контрольованим. Реанімаційні ліжка зайняті на - 13%, ліжка з “киснем” - на 9%, апарати ШВЛ - на 3%. Тому країна продовжує залишатись у зеленому рівні епідемічної небезпеки", - написав він у Фейсбуці.

Міністр додав, що темпи вакцинації в Україні продовжують зростати. Так, за останній тиждень кількість проведених щеплень в Україні зросла на +10%.

"Наразі ми вакцинуємось із вищими темпами за світові та європейські. Закликаю усіх вакцинуватись і захистити себе від можливих тяжких наслідків коронавірусу", - написав Ляшко.

Як повідомлялося, 16 червня Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити карантин до 31 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-