ОБСЄ в Україні презентувала посібник з протидії торгівлі людьми

ОБСЄ в Україні презентувала посібник з протидії торгівлі людьми

Відео
Укрінформ
З нагоди відзначення 30 липня дня протидії торгівлі людьми ОБСЄ в Україні презентувала методичні рекомендації “Роль територіальних громад у протидії торгівлі людьми”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вважаю, що дуже важливим є той факт, що ми презентуємо ці публікації сьогодні, в день відзначення дня протидії торгівлі людьми, що відбувається щороку 30 липня. На підтримку реформ децентралізації ці рекомендації покликані допомогти територіальним громадам зрозуміти, як співпрацювати з іншими відомствами, а також як протидіяти торгівлі людьми та надавати допомогу постраждалим”, - сказав Посол Генрік Вілладсен - Координатор проєктів ОБСЄ в Україні.

Він нагадав, що Україна як одна з країн-учасниць ОБСЄ взяла на себе зобов’язання впроваджувати всеохоплюючий та міжвідомчий підхід до протидії торгівлі людьми. З огляду на це роль ОБСЄ полягає в тому, щоб надавати практичну підтримку, яка необхідна Україні у протидії торгівлі людьми, зокрема на державному рівні і, що особливо важливо, на регіональному та місцевому рівнях, а також громадським організаціям.

Читайте також: Нацполіція повідомила цьогоріч 228 підозр торгівцям людьми

Вілладсен наголосив на важливості міждисциплінарного підходу у протидії торгівлі людьми. Національний механізм взаємодії полягає в тому, щоб співпрацювати разом різним установам, і ОБСЄ була однією з організацій, яка доклала зусиль і підтримала національних стейкхолдерів у створенні та розвитку цього механізму, зазначив посол.

“З подальшим поширенням реформи децентралізації ми розуміємо, яку важливу роль відіграють територіальні громади у протидії торгівлі людьми, зокрема у визначенні постраждалих та наданні їм допомоги. ОБСЄ і надалі підтримуватиме українських партнерів, коли виникатимуть нові виклики. Подальше зміцнення політики протидії торгівлі людьми має містити всеоб’ємлюючий підхід, інклюзивний щодо попередження, визначення та переслідування злочинів торгівлі людьми, також визначення постраждалих та надання їм допомоги, особливо на регіональному та місцевому рівнях”, - підкреслив Координатор проєктів ОБСЄ в Україні.

Читайте також: В аеропорту «Київ» відкрили виставку до дня протидії торгівлі людьми

Як зазначалося, посібник з протидії торгівлі людьми складений з метою висвітлення ролі кожного з представників територіальної громади у формуванні та реалізації місцевої політики з питань протидії торгівлі людьми. Інформаційні матеріали покликані допомогти краще зрозуміти механізм надання допомоги та поліпшити міжвідомчу співпрацю. Посібник містить конкретну інформацію, ресурси, поради та контакти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-