Естонія готова визнавати українські COVID-сертифікати та свідоцтва про вакцинацію

Естонія готова визнавати українські COVID-сертифікати та свідоцтва про вакцинацію

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко провів зустріч із послом Естонії в Україні Каімо Кууску, заступником глави дипмісії Марґусом Сярґлеппу та, керівницею департаменту охорони здоров’я Міністерства соціальних справ Естонії Хелі Лаарманн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми щиро вдячні за наміри Естонії допомогти нам із вакцинами від COVID-19 та за першу партію з 52 тис. доз AstraZeneca, яку Україна отримала вчора. Важливо, що Естонія готова визнавати міжнародні свідоцтва вакцинації, що видані українськими лікарями, а також цифрові ковідні сертифікати, які будуть отримувати українці після щеплення двома дозами вакцини", - написав Ляшко.

Також, за словами міністра, було досягнуто домовленості про налагодження обміну досвідом у створенні та роботі університетських клінік.

Читайте також: COVID-сертифікат може стати «перепусткою» у разі локдауну в Україні – МОЗ

Окрім цього Україна запросила Естонію долучитися до формування списків препаратів першої необхідності державного значення.

"Завдяки таким спискам ми можемо завчасно подбати про виробництво препаратів, обладнання чи засобів індивідуального захисту, запаси яких мають бути наявні у країнах постійно. Тоді у разі загроз надзвичайних ситуацій ми зможемо бути відносно незалежними від великих іноземних виробників", - наголосив Ляшко.

Читайте також: В Україні можуть послабити карантин для вакцинованих від COVID-19

Як повідомлялося, 28 липня з Естонії в Україну транспортним літаком естонських ВПС відправлена ​​партія гуманітарної допомоги, яка включає 52 800 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca (Vaxzevria).

Фото в тексті: Віктор Ляшко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-