НАБУ направило до суду справу про махінації з житлом нацгвардійців

НАБУ направило до суду справу про махінації з житлом нацгвардійців

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох осіб, які організували закупівлю непридатних для проживання квартир для військовослужбовців Національної гвардії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

Серед обвинувачених: начальник управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії, директор ТОВ-переможця конкурсу, адвокат, представник директора ТОВ, бенефіціар ТОВ, начальник фінансового відділу управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії.

Читайте також: Справа Микитася: поліція досліджує «розписку», яку написав викрадений чеченцями чоловік

За даними слідства, державним бюджетом України на 2017 рік передбачалося понад 85,94 млн грн на придбання житла для військовослужбовців НГУ.

"Дізнавшись про це, у бенефіціарного власника низки юридичних осіб виник злочинний задум із заволодіння коштами Нацгвардії. До його реалізації він залучив службових осіб НГУ, членів конкурсної комісії з придбання житла для військовослужбовців, та підконтрольні йому комерційні компанії", - йдеться в повідомленні.

Учасники групи забезпечили участь підконтрольного ТОВ у конкурсі з придбання житла, створивши хибне уявлення членів конкурсної комісії, не залучених до вчинення злочину, про відповідність заявлених квартир умовам конкурсу.

"Після перемоги ТОВ у конкурсі, НГУ уклала договори про придбання квартир, всупереч тому, що житло не відповідало вимогам. На підставі договорів та актів приймання-передачі квартир у 2017 році на рахунок ТОВ НГУ перерахувала понад 17,3 млн грн бюджетних коштів. Зазначена сума, відповідно до висновків експертиз, становить розмір завданих держбюджету збитків", - повідомляють у НАБУ.

Розслідування тривало із лютого 2020.

Читайте також: Афера з квартирами для Нацгвардії: НАБУ оголосило нові підозри

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2020 року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування у справі про заволодіння майном Нацгвардії на понад 80 млн грн.

Фігурантом справи щодо квартир для Нацгвардії також є експрезидент "Укрбуду" і колишній народний депутат Максим Микитась.

На початку грудня 2020 року ВАКС змінив Микитасю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Таке рішення суд ухвалив з огляду те, що Микитась нібито пішов на угоду зі слідством, частково визнав свою провину та погодився компенсувати збитки державі. Зокрема, НАБУ 2 грудня інформувало, що Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у більш як 81 млн грн.

Раніше у цьому ж провадженні з Микитася стягнули заставу у розмірі 30 млн за порушення обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-