Справа Микитася: поліція досліджує «розписку», яку написав викрадений чеченцями чоловік

Справа Микитася: поліція досліджує «розписку», яку написав викрадений чеченцями чоловік

Укрінформ
У кримінальному провадженні, яке розслідує поліція, і у рамках якого колишньому народному депутату Максиму Микитасю інкримінують замовлення викрадення людини, наразі триває експертиза почерку боргової записки потерпілого.

Про це у інтерв’ю «Цензор.нет» заявив заступник голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

«Зараз триває експертиза почерку у борговій записці, яку потерпілого змусили написати в автомобілі, коли викрали», - зазначив Цуцкірідзе.

Він також поінформував, що справу, у якій фігурує Микитась, не відкрили відразу після того, як екснардеп дав показання детективам з НАБУ, зокрема, щодо заступника голови Офісу Президента Олега Татарова.

Читайте також: Суд відмовився продовжити слідство у справі Микитася і Татарова

«Події розвивалися трохи інакше. Головним слідчим управлінням розслідувалось провадження щодо громадян Чеченської Республіки, які займалися вимаганням, а деякі навіть вбивали людей, – це зафіксований факт. Микитась, коли був під запобіжним заходом у вигляді тримання під вартою в кримінальному провадженні, яке розслідує Національне антикорупційне бюро, познайомився з одним із заарештованих. Не знаю, які саме в них були домовленості, та коли змінили запобіжний захід, Микитась підтримував із цим громадянином стосунки», - сказав Цуцкірідзе.

За словами заступника голови НПУ, цей громадянин запевнив Микитася, що може надати йому послуги з вимагання грошей у людини, яку йому назвали.

Читайте також: Микитась не укладав угоду зі слідством у справі Нацгвардії - адвокат

«Під час документування саме в Головному слідчому управлінні ми цю інформацію отримали. Але прогнозуючи такі наслідки і порівняння, про які ми зараз говоримо, свідомо не забирали цей епізод до Головного слідчого управління. По ньому працювали слідчі поліції в місті Києві. Тоді поліція відреагувала миттєво, і заручник був вільний уже за кілька годин після вчинення злочину. І якщо дивитися матеріали, то жодних вказівок Головне слідче управління київським слідчим не надавало, ці матеріали не витребовувались. Пов’язувати цю справу з розслідуванням НАБУ і казати, що дали посил на замовлення щонайменше некоректно», - уточнив він.

Цуцкірідзе зазначив, що усіх фігурантів саме цього епізоду було затримано, і було проведено низку обшуків у осіб, які до нього причетні. «Частина з них пішли на угоду зі слідством і дають покази. Їм було змінено запобіжні заходи», - сказав він.

Читайте також: Шевченківський райсуд арештував Микитася без права на заставу

Відповідаючи на питання, скільки часу правоохоронці документували цю групу чеченців, Цуцкірідзе поінформував, що це тривало 1, 5 року, і кримінальне провадження щодо цього було раніше розпочато за ст. 255 ККУ (створення злочинної організації) ще на початку минулого року, і злочини скоювалися у різних регіонах країни.

Як повідомлялося, увечері 31 грудня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід Микитасю у вигляді арешту без права на заставу.

Після цього Микитася заарештували у залі суду.

Київський апеляційний суд 20 січня залишив без змін запобіжний захід Микитасю у вигляді тримання під вартою до 27 лютого без права внесення застави.

Цей запобіжний захід Микитасю було обрано у справі, порушеній Нацполіцією, у рамках якої йому інкримінували замовлення викрадення юриста фірми, що надавала послуги Укрбуду.

У свою чергу Микитась вважає цю справу помстою заступника глави Офісу Президента Олега Татарова, відносно якого він дав викривальні свідчення у НАБУ в справі щодо махінацій із житлом для Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-